hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 本站容許站友以粗口諧音作站友名字?
開啟左側

本站容許站友以粗口諧音作站友名字?

238X 發表於 2012-11-22 10:32 | 顯示全部樓層

回復 9# 的帖子

我唔否認,我係想睇好文,多過想好多人嘻嘻哈哈。6 i2 V9 O0 X8 Q% ?) @2 h
你點嘻嘻哈哈,都唔夠嗰啲大討論網人流多啦。" u& g. e; s" x/ C, S" V( V9 R8 C' K
如果呢度同嗰啲地方無分別,我做乜要上來?
# Z" H# k9 F5 n" Q. i% d; ]7 }) t: ^3 C' f
但既然連 196 兄都認為呢啲可以隻眼開隻眼閉,
  P3 Y0 R' s+ X( l- i6 ?咁我應該係一個道德塔利班,唯有自動消失。% _  u' s8 m& P! c& A& s7 r# N% {  o
9 X; I' J. z) K9 P

評分

參與人數 2HugeC +2 收起 理由
區麗芝 + 1 留名睇走數!
dongfeng + 1 留名睇走數!

查看全部評分

DW8306 發表於 2012-11-22 14:06 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2012-11-22 10:32 發表
, n2 y; S8 E1 X$ J( b2 Z4 Z  D我唔否認,我係想睇好文,多過想好多人嘻嘻哈哈。
3 C3 h2 g5 x9 c* r! C你點嘻嘻哈哈,都唔夠嗰啲大討論網人流多啦。
# a' W  c, n# U. S如果呢度同嗰啲地方無分別,我做乜要上來?1 `; q) h$ e4 n' b7 ]

0 W' V1 d8 G$ M% _2 Q" B但既然連 196 兄都認為呢啲可以隻眼開隻眼閉,# p8 ?# V9 t2 S- C; X. D
咁我應該係一個道德塔利班,唯有自動消失 ...
3 C$ s: Q. {7 v: |
老實,而家呢度D新會員discuss化緊
3 {3 u$ B9 e( q! ]  R吹水式回文,灌水,1999,錯左唔改文就咁直接reply就算6 t  y0 O; M" X
呢個係你做緊評分專員時代已經存在
' ~" g1 A" E0 r5 }. ^/ x; S咁...呢點大大你認同嘛?
3asv6 發表於 2012-11-22 18:19 | 顯示全部樓層
我唔否認,我係想睇好文,多過想好多人嘻嘻哈哈。: E! A7 Y3 q; r/ g: W9 Q
你點嘻嘻哈哈,都唔夠嗰啲大討論網人流多啦。
0 v1 ]( i* `) x$ w6 Q' m1 i" d如果呢度同嗰啲地方無分別,我做乜要上來?
  ^! [: C* i8 J5 n2 \; o5 n8 a9 E) _) r
但既然連 196 兄都認為呢啲可以隻眼開隻眼閉,8 o* @5 J+ h+ U) j4 p) w
咁我應該係一個道德塔利班,唯有自動消失 ...

, J  A2 T. O- d+ o' n  u* z
% q# W4 Z' S3 q8 G" Y# j之前有個做版助的都係B6版一篇文貼得一幅相仲要貼4/5/6篇文0甘多,( {6 @  T* O; X( t5 [  E) \. m7 ]# v
最後出黎講話係合乎版規.呢度佢地話事,我地
! |& j$ M! W$ P+ z% W2 x出少0的文外根本無0野可做.宜家都睇完有乜對/ t. y3 V# p$ _3 T5 C
我黎講較特別的都走人甚至刪browser.) }. s& w, ?6 p4 H' [& H- c" b
) F' Z4 W, F2 S, V/ }
未影:V6B: 7架, 55XX: 2架, 15XX 5架
edhong 發表於 2012-11-22 19:42 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
 樓主| dongfeng 發表於 2012-11-22 19:53 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-11-22 19:42 發表 ; @" _. l' U5 L* G6 ~# B$ M

3 ^' o( i8 k3 J9 X$ E' u" @, T( G( F
簽名檔無規管那這位admin做什麼的?
蛇王中!
에이핑크 대박!
edhong 發表於 2012-11-22 21:09 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
238X 發表於 2012-11-22 21:41 | 顯示全部樓層

回復 15# 的帖子

其實佢 admin account 已經係近啲嗰個,6 `! q5 ?2 }) s- K5 Y
佢個人 account 上次登入好似係 1 月
9 f/ T2 f: L' p! Z
; O3 e$ `( k! H  ?) W# @; {* W4 o用正面啲嘅角度諗,
) c3 W: ^( B0 H- O0 |. u9 I6 e佢而家上嚟嘅唯一目的就係執行板務。
3ASV196 發表於 2012-11-22 21:52 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-11-22 19:42 發表
- S! o! r5 s  W7 f; q6 M0 y. u2 `

1 E8 ?; K; c! W( i) s4 w4 y( k- u5 ?- y簽名檔無規管那這位admin做什麼的?
' q) y& I; m6 p$ l+ x- A6 E

; L% z# p8 |6 h+ v; R+ L謝, 你唔提返, 我都唔記得左, 以為呢個位已經無左,
6 n7 I1 e2 _$ h& M5 H& J$ H諗返亦好似一直無乜有關案例, 咁大家都可以嘗
9 j- O7 C, c6 ^# B$ t試向有關admin 報告處理  
3ASV196.KE7270
FBI2 發表於 2012-11-22 23:23 | 顯示全部樓層
原帖由 dongfeng 於 2012-11-22 19:53 發表 ! i  S# ]3 g0 p& Q$ u' D
蛇王中!
/ y9 X5 b, d% {& H* [4 t% I9 S: |

, _; V  A' f4 k) m蛇咩王? 有乜板規要佢去執行?
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
3ASV196 發表於 2012-11-22 23:34 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2012-11-22 23:23 發表
0 O4 |3 G9 `! ^$ d. d7 W- f3 J( b" ?! W

" o4 P# p$ s  t- ]6 @蛇咩王? 有乜板規要佢去執行?
, n( x! m* K% p% w8 W& Z/ k
8 X( _* z0 o9 u. O+ y$ }9 `2 M
查返, 板規51A, 51B 是專為有關職位而設
, t; w1 u9 i; P" \
/ g! x$ i# z, r# M8 C51A. 系統簽名檔
" E" ]% r8 ?: F5 _站友可以按其所屬組別(Level)所給予的權限把簽名加進系統簽名檔。所有含簽名性質的文字(站務人員為表明以站務人員或非站務人員身分發言之署名除外)必須放進 系統簽名檔內,文章內不得加上含簽名性質的文字,否則可作灌水論。 " t9 V8 b# k4 W% P7 X
而系統簽名檔必須符合以下規定:
! {2 \8 R; }2 ^! G( Va)取消
+ x: R! _* p" S! b; R& K( B3 Fb)簽名檔內容不得令人感到不安及反感,或帶有侮辱性甚至粗言穢語(「粗言穢語」定義及罰則參照站規第34條); 7 O/ M0 Z# L2 B" ]: y
c)不能含有宣傳成份(「宣傳成份」請參照第1824條之定義); : c' ^- l& i* s2 y* ]& Y
d)不得涉及其他討論區或新聞組;及
! Q8 ?# W( q+ d- N; K* s+ te)不得違反本站其他規定。
& M0 a- A+ @) C; M' L% [& M, S7 c4 n7 T7 O0 I8 |
51B. 自訂頭像 * f  H  h. o1 X1 g
站友可以按其所屬組別(Level)所給予的權限自訂頭像,但必須遵守以下規則: ! c; c4 W3 C3 S2 W" F; f
a)頭像圖案最大寬度為150像素,最大高度為200像素; 8 a  _  q( V! T! w5 D
b) 頭像必須能被系統讀取的jpg,gifpng格式檔案; . E) Y; p. ^) K0 m: k( C: x
c) 站友的頭像必須為原創,並不得違反本站及香港法例關於保護版權的規定。任何由第三者擁有版權的圖檔,不論是否經過站友加工,皆屬違反版權規定,不得張貼。如站友取得版權持有者的同意後才張貼,則不在此限; / G) E# O. P( R/ {" u2 c
d)圖像內容不得令人感到不安及反感,或帶有侮辱性甚至粗言穢語(「粗言穢語」定義及罰則參照站規第34條); . L7 e7 v6 e) i# D) \* ^$ u6 q" ^0 T
e)不能含有宣傳成份(「宣傳成份」請參照第1824條之定義); 7 H. w' c" W; e. @" H! N" @1 y
f)不得涉及其他討論區或新聞組;及 . x- m( s) e, n- Q  c1 K, ]
g)不得違反本站其他規定。
3ASV196.KE7270