hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門公路轉車計劃12月26日實施
開啟左側

[問題] 屯門公路轉車計劃12月26日實施

LF5502 發表於 2012-12-5 14:48 | 顯示全部樓層

咁多條 M 線似乎都只係有落無上,

而且都有區議員擔心 58M 等線會塞爆個站....... << 依家先知 ?!?!

原帖由 EX-TL 於 2012-12-5 08:56 發表
仲有第一階段已經停轉車站嘅61M, 67M.
exspeed 發表於 2012-12-5 14:52 | 顯示全部樓層
原帖由 DGCNYO 於 2012-12-5 14:41 發表

半滿就有.....66P M黎D本來就己經被58M囉左唔少大興本身既人(行過去搭),除左又唔見幾部車外都未見過正常班次座得滿

七至八點個幾班一定坐滿囉
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!
LF5502 發表於 2012-12-5 14:54 | 顯示全部樓層
九巴已經講左,會有空車起站頭等開

因為都有好多人講, 259D 同埋 60X 起屯門已經滿哂......

原帖由 HU6455 於 2012-12-4 21:05 發表
開轉車站就係想減少路面既車, 你地仲會期望佢會加密班次?
開短途特車對九巴講來, 一來係零收入, 二來係多項支出, 佢又點會咁易開比你呢?
再講, 以九巴性格, 你入得轉車站佢就認為你一定搭佢D車走, 開1分鐘一班又係載 ...
EX-TL 發表於 2012-12-5 17:01 | 顯示全部樓層

原帖由 LF5502 於 2012-12-5 14:48 發表
咁多條 M 線似乎都只係有落無上,

而且都有區議員擔心 58M 等線會塞爆個站.......  

哦...樓上講緊如果cut 59A, 要確保59M轉車站轉58M係上到車.
咁61M, 67M路程幾乎一樣, 可以做58M做到o既o野.(其實仲有68A)
樂仔〞 發表於 2012-12-5 21:18 | 顯示全部樓層
原帖由 DGCNYO 於 2012-12-5 14:41 發表

半滿就有.....66P M黎D本來就己經被58M囉左唔少大興本身既人(行過去搭),除左又唔見幾部車外都未見過正常班次座得滿

你咪吹得就吹啦磚家
我作為 66P 既常客,我會唔知 66P 客量?
而且 66P 既作用係加快回車,你唔知 66M 既車務就咪扮叻
kmb63x 發表於 2012-12-5 22:31 | 顯示全部樓層
原帖由 EX-TL 於 2012-12-5 17:01 發表

哦...樓上講緊如果cut 59A, 要確保59M轉車站轉58M係上到車.
咁61M, 67M路程幾乎一樣, 可以做58M做到o既o野.(其實仲有68A)
其實68A朝早都自身難保(T_T)都係頂閘上公路
hadboy5 發表於 2012-12-5 23:32 | 顯示全部樓層

原帖由 kmb63x 於 2012-12-5 22:31 發表
其實68A朝早都自身難保(T_T)都係頂閘上公路
有冇咁勁?但非繁就嚇親人,頂多坐滿窗口位.
ps;還以為屏山居民可以用屯門價出市區添,特別去尖沙咀
kmb63x 發表於 2012-12-5 23:45 | 顯示全部樓層
原帖由 hadboy5 於 2012-12-5 23:32 發表
有冇咁勁?但非繁就嚇親人,頂多坐滿窗口位.
ps;還以為屏山居民可以用屯門價出市區添,特別去尖沙咀

繁時同非繁個對比我都覺好大,有幾班藍地已經企晒
補$0.6都係$14.4都仲係平同快:)
DGCNYO 發表於 2012-12-6 18:32 | 顯示全部樓層
原帖由 樂仔〞 於 2012-12-5 21:18 發表

你咪吹得就吹啦磚家
我作為 66P 既常客,我會唔知 66P 客量?
而且 66P 既作用係加快回車,你唔知 66M 既車務就咪扮叻

我夠係常客,日日見,唔係唔見左車,又或是66M P 57M夾埋一齊無車去,座滿都未算,仲有得簡

66P回車快不如話俾IVE果頭有TW平車來去,P線早繁回程得66M系有你以為只為回車?快得過私牌青田路直入大興?
66M車務又有幾難明白日日話滿座,就唔洗日日俾人話等收檔

你講果部單層的話就算我搭錯咀

exspeed 發表於 2012-12-6 21:59 | 顯示全部樓層

原帖由 DGCNYO 於 2012-12-6 18:32 發表

我夠係常客,日日見,唔係唔見左車,又或是66M P 57M夾埋一齊無車去,座滿都未算,仲有得簡

66P回車快不如話俾IVE果頭有TW平車來去,P線早繁回程得66M系有你以為只為回車?快得過私牌青田路直入大興?
66M車務又有幾難明白日日話 ...

講緊 66P 有冇客, 點解講左去 66M ?
十年功勞遍佈B典,而家積極開拓路典!!!