hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 旅遊巴士及過境巴士 (B6) 唔知威盛有幾部自動波噶車呢?
開啟左側

唔知威盛有幾部自動波噶車呢?

kmbc81 發表於 2013-3-5 12:43 | 顯示全部樓層

原帖由 Prilosec 於 2013-3-5 12:14 發表
down左咪摞黎用咯,又冇話轉載犯法
寫左 copyright 都唔犯法?搵到就可以用?
 樓主| Prilosec 發表於 2013-3-5 12:52 | 顯示全部樓層

回復 11# 的帖子

知道,下次唔會啦
petcity 發表於 2013-3-5 19:15 | 顯示全部樓層
le914 發表於 2013-3-5 21:01 | 顯示全部樓層

其實樓主應該盡快修改本文章的第一帖,註明相片是轉蛓而來的,同時寫明該相片的相關連結,就能避免追究的麻煩。

這裡是可以貼出轉載相片的(如果我沒有理解錯誤的話),但始終你不是相片的擁有者,因此當引用他人的相片時,應先問淮擁有者的同意;若無從究考誰是擁有者的話,就應該註明出處,標明相片是轉載而來,而並非由你原創。

希望樓主不好介意大家的提醒。其實這些都是共通的網絡禮儀,我相信不單止是這裡才要求註明出處,而是其他網站和論壇,都有同樣的要求吧。為免帶來不必要的麻煩,建議樓主下次貼文時小心留意。
 樓主| Prilosec 發表於 2013-3-9 12:11 | 顯示全部樓層

回復 14# 的帖子

多謝各位噶提醒啊,我以後一定會多加注意啦
深華55562216 發表於 2013-3-9 13:17 | 顯示全部樓層
我建議你自己去影啦, 咁樣是最安全的, 不過呢最重要就是不要被一D 衰的司機兇你 (犯法架wor )

我都是自己影架炸
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-763211-1-1.html

樓主| Prilosec 發表於 2013-3-9 18:34 | 顯示全部樓層

回復 16# 的帖子

有時D司機會鬧人,有D人唔理解我地,好似睇馬騮甘望住
深華55562216 發表於 2013-3-9 19:02 | 顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

D 人不知我地是車迷姐
其實呢影完快快脆脆走就是最好辦法
Bus1316 發表於 2013-3-10 00:23 | 顯示全部樓層
原帖由 深華55562216 於 2013-3-9 19:02 發表
D 人不知我地是車迷姐
其實呢影完快快脆脆走就是最好辦法
可能有時係樣既問題姐,
利申:未試過影車被司機鬧,反而受到熱情招待
新輪捌拾伍 NEW FERRY LXXXV
 樓主| Prilosec 發表於 2013-3-10 09:13 | 顯示全部樓層

回復 19# 的帖子

之前我前後左右甘影架JN1229,D人搏命回頭望我,特別系爬上去影內龍個陣時。哈哈,過兩日上圖比大家睇