hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 消費著數及飲食資訊 (A11) 可能是最不標奇立異的麥當勞分店
開啟左側

可能是最不標奇立異的麥當勞分店

MZ3101@98A 發表於 2013-6-25 09:35 | 顯示全部樓層

原帖由 kei_hk 於 2013-6-24 21:25 發表

這一間又算呂算唔標奇立異

https://maps.google.com.hk/?ll=22.336248,114.197366&spn=0.002848,0.005252&t=m&z=18&brcurrent=3,0x340406d08ff8ed39:0xd282653576a59978,1,0x340406c37eee9427:0xd3b9116677206 ...

間炸雞執左啦
搬左入長沙灣廣場
EX-TL 發表於 2013-6-25 15:20 | 顯示全部樓層
原帖由 kei_hk 於 2013-6-24 22:26 發表

真係少數例子
(可能唔算太旺場﹐無人去投訴 OR 本身個位係落地玻璃﹐所以唔駛改)

...

呢間以前同一般美心快餐冇分別, 你見到呢幅圖係已經改左外觀.

---------------------------------

樓主貼的裕民坊麥當勞, 同一行門牌以前有間美心快餐, 其他已經轉晒用美心MX(心心圖案),
佢仲係用緊紅綠格仔裝潢, 一路捱到租約期滿.
hkaiw 發表於 2013-6-25 18:03 | 顯示全部樓層
原帖由 EX-TL 於 2013-6-25 15:20 發表

呢間以前同一般美心快餐冇分別, 你見到呢幅圖係已經改左外觀.

---------------------------------

樓主貼的裕民坊麥當勞, 同一行門牌以前有間美心快餐, 其他已經轉晒用美心MX(心心圖案),
佢仲係用緊紅綠格仔裝潢, ...

正式如彩雲邨商場那間美心MX於一兩年前仍是美心快餐的裝潢,難道一直想著一是等待商場大裝修時才一併裝修,還是被領匯趕走呢?

喵...
toyl 發表於 2013-6-26 00:09 | 顯示全部樓層

原帖由 hkaiw 於 2013-6-25 18:03 發表

正式如彩雲邨商場那間美心MX於一兩年前仍是美心快餐的裝潢,難道一直想著一是等待商場大裝修時才一併裝修,還是被領匯趕走呢?

青山道近大南西街果間食堂牌美心咪又係一樣無乜點裝修過……
彩雲旺午巿、假日,青山道旺平日早午巿
共通點係只旺唔夠半日巿
toyl 發表於 2013-6-26 00:17 | 顯示全部樓層
原帖由 kei_hk 於 2013-6-24 22:26 發表

真係少數例子
(可能唔算太旺場﹐無人去投訴 OR 本身個位係落地玻璃﹐所以唔駛改)

上面我提及長沙灣道的亞活﹐原本都係落地玻璃﹐之後才封橙色膠紙。(之後好似索性中間道閘唔拉起)
而炸雞店的窗亦無用膠紙封起﹐2間都係在相 ...

將軍堡(官美站頭)都係因為被投訴,唔記得今年定上年先至由磨砂變封晒白紙

其實隔離有間Delifrance,由法國旗顏色做招牌
EX-TL 發表於 2013-6-26 00:39 | 顯示全部樓層
利豐大廈已經係最唔似工廈, 頂多咪工貿.
timmylee 發表於 2013-6-26 10:08 | 顯示全部樓層

原帖由 hkaiw 於 2013-6-24 21:53 發表

青山道那間美x外面是落地玻璃窗:
http://goo.gl/maps/2tHmc

好耐以前係有招牌架喎....
之前係一直博大霧, 定係近年先轉為食堂牌?
香港科技大學(北) 91P
toyl 發表於 2013-6-26 11:48 | 顯示全部樓層
原帖由 EX-TL 於 2013-6-26 00:39 發表
利豐大廈已經係最唔似工廈, 頂多咪工貿.

你講緊888定紗廠?
紗廠OK樓上好多樓面都係利豐辦公室,完全唔似工廈囉……
kei_hk 發表於 2013-6-26 16:00 | 顯示全部樓層
原帖由 toyl 於 2013-6-26 12:17 AM 發表

將軍堡(官美站頭)都係因為被投訴,唔記得今年定上年先至由磨砂變封晒白紙

其實隔離有間Delifrance,由法國旗顏色做招牌

講起間法國大餐﹐都開了一段幾長時間﹐我印象中係與快活炸雞差不多時期封窗的。
則邊的食店﹐都相繼封窗。估計真係被政府相關部門﹐一次過對成段大街一齊警告。

EX-TL 發表於 2013-6-26 17:00 | 顯示全部樓層

原帖由 toyl 於 2013-6-26 11:48 發表

你講緊888定紗廠?
紗廠OK樓上好多樓面都係利豐辦公室,完全唔似工廈囉……

哈哈... 係講緊OK樓上(近大南西街口果棟), 呢棟野你唔講我已經當左佢係利豐大廈,
基本上由下而上, 由外而內, 好似同紗廠一丁點關係都無.

已經好多年冇行過果頭, 搭車都少望, 大概八年前附近做野食過, 講抵就唔到佢, 係出名份量多,
堂食只係試過一次咁大把(禮拜六OT全個部門十幾人拉大隊入去食)