hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 屯門公路轉車站最新消息
開啟左側

[問題] 屯門公路轉車站最新消息

60M 發表於 2013-9-26 23:19 | 顯示全部樓層

原帖由 FBI2 於 2013-9-26 22:01 發表

36A轉58M入屯門,總車費為10.8.

點解我用234x做例子,就係佢可以轉60m/66m.
經返晒66響屯門行的地方
kmb63x 發表於 2013-9-26 23:20 | 顯示全部樓層
原帖由 tony223 於 2013-9-26 01:27 發表

而家68A非繁基本上已經係做緊定點班次,不過遲下就算有定點班次都無用
因為安寧路、媽廟路同元朗西總站一帶既塞車足以令68A班次不穩

68A出左時間表,加左兩部正字軌

朗屏開 (新)
一至五
0525﹣064520 0525﹣071120﹣23
0645﹣073015 0711﹣0726 15
0730﹣07537﹣8 0726﹣08128﹣10
0753﹣081510﹣12 0812﹣1550 19﹣20
0815﹣1900 15 1550﹣164015﹣20
1900﹣2340 20 1640﹣220020

去到0730都係15分鐘一班..
宜家六點幾到七點幾開既到青磚圍就要企..
無加密班次,可能係車要攝其他線
預左D客反正出葵涌要轉車,會改搭輕鐵轉西鐵
預左唔經葵涌會少左好多客搭,紅橋屯仁街華都更加唔會上,佢既諗法都無錯既...
不過六點幾至七點幾呢個時間係有需要開返屏山至葵涌特別車...葵涌大部份返八至八半..

青衣開 (新)
0615﹣081520 0615﹣083020﹣23
0815﹣173015 0932﹣171018﹣20
1730﹣1830 12 1710﹣182017﹣18
1830﹣2045151820﹣224020
2045﹣0045 202240﹣0045 25

下繁應該夠載了

星期六既10分鐘一班只限朗屏開0720﹣0800,其餘時間15/20分鐘一班
星期日都係全日15/20分鐘定點班次
jocosben 發表於 2013-9-26 23:25 | 顯示全部樓層
68A班次進步明顯!
 樓主| FBI2 發表於 2013-9-26 23:28 | 顯示全部樓層

原帖由 60M 於 2013-9-26 23:19 發表

點解我用234x做例子,就係佢可以轉60m/66m.
經返晒66響屯門行的地方

36A轉58M轉60M/66M咪得囉.
想平就唔好咁多要求啦!
屎巴特色: 亂PLAN線,燒銀紙,趕乘客,保冗員,乞政府,屈特工
GD1570 發表於 2013-9-27 06:59 | 顯示全部樓層

回復 722# 的帖子

佢係咪只係用現時263M的客量去度班次
兩線合併後下繁北行都只係加密咗5分鐘?
咁同現在真係無乜分別
隨時德士古道荃富街塞一塞都無咗五分鐘啦
你有你可愛,我有我好笑。
拾顓豭 發表於 2013-9-27 09:13 | 顯示全部樓層
原帖由 kmb63x 於 2013-9-26 23:20 發表

68A出左時間表,加左兩部正字軌

朗屏開 (新) 舊   一至五   0525﹣064520 0525﹣071120﹣23 0645﹣073015 0711﹣0726 15 0730﹣07537﹣8 0726﹣08128﹣10 0753﹣081510﹣12 0812﹣1550 19﹣20 0815﹣1900 15 1550﹣164015﹣20 1900﹣2340 20 1640﹣220020  ...

好明顯係要攝其他綫, 睇到呢個班次, 下繁連 10 分一班都冇, 早繁最密班次開始時段亦稍遲,
唔快啲推埋 63x 上轉車站真係等死人

九記, 又一 "成功" 重組! 祝青公居民好運!
GD1570 發表於 2013-9-27 11:40 | 顯示全部樓層

原帖由 拾顓豭 於 2013-9-27 09:13 發表

好明顯係要攝其他綫, 睇到呢個班次, 下繁連 10 分一班都冇, 早繁最密班次開始時段亦稍遲,
唔快啲推埋 63x 上轉車站真係等死人

九記, 又一 "成功" 重組! 祝青公居民好運! ...

今日都仲有263M做下繁『聯合班次』,荃灣等車北上都仲可以做到10-15分鐘一個班
明日起無咗263M,下繁維持15分鐘一班,一個唔該德士古道塞一塞,隨時變返25分鐘一班
咁我想問九巴做緊啲乜?莫非佢真係天真到以為德士古道唔識塞車乎?
BlackBird 發表於 2013-9-27 16:42 | 顯示全部樓層
原本轉車站月台都有留位比63x,不過依家無左

即係話63x短期內唔會改道+入轉車站
多謝油尖旺既超強山頭主義,屯門<->旺角/油麻地要搭60x慢遊長沙灣道/彌敦道
P960早日摺線
GD1570 發表於 2013-9-27 16:54 | 顯示全部樓層
原帖由 BlackBird 於 2013-9-27 16:42 發表
原本轉車站月台都有留位比63x,不過依家無左

即係話63x短期內唔會改道+入轉車站
多謝油尖旺既超強山頭主義,屯門旺角/油麻地要搭60x慢遊長沙灣道/彌敦道 ...

我反而想知59M/60M/66M往荃灣方向及68A往青衣方向喺轉車站會唔會搬返去同葵芳荔景線同站
LF5502 發表於 2013-9-27 16:56 | 顯示全部樓層

油尖旺個件土共唔係 LYL
唔駛同你地班新界刁民負責