hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 紀錄照~屈錢散場車
開啟左側

紀錄照~屈錢散場車

teddybus 發表於 2013-7-29 11:36 | 顯示全部樓層

原帖由 HeyKan 於 2013-7-29 03:27 發表

有好多人係為拗而去拗 贏左未威low

算la 我唔想同班高才生再拉扯N241與41R問題
再多講千次萬次 佢地都唔會睇人講乜 由佢地去威盡吧
佢地靜係用自己個天才腦諗野
所以你都唔洗再提N241與41R 既例子

PC3112 可 ...

前文又話 "唔想嘥時間繼續解說", 但又要打一大堆字去寸人地 "盲", "蠻", "腦殘"
為拗而拗? 為攞威而高才生上身? 做乜暗寸自己呀?

唔講41R同N241無問題, 比第個例子你: 98S VS 98C
前者行將隧, 見到坑口但要屈埋入寶琳先返坑口, 後者就走山路
你又有幾可聽過有人話98S兜兜兜? 98C行山慢同兜就聽過...

da93 發表於 2013-7-29 14:07 | 顯示全部樓層
原帖由 106116_1023 於 2013-7-28 23:06 發表
啅...人地鍾意搭咩就搭咩囉
有乜好拗

只係為左佐證某d人既選擇就係真理

即係我同你講81c可以快過87D,
點解係要搭87D?
同埋偏偏相信87D會快過81C既人都大把咁解

咁係唔係代表87D一定快得過81C?
即係咁講,
當有一部份見解與主流意見不同既時候,
係咪就要用盡任何方法去毀滅呢?

dicksonboy 發表於 2013-7-29 23:13 | 顯示全部樓層
原帖由 da93 於 2013-7-29 14:07 發表

只係為左佐證某d人既選擇就係真理

即係我同你講81c可以快過87D,
點解係要搭87D?
同埋偏偏相信87D會快過81C既人都大把咁解

咁係唔係代表87D一定快得過81C?
即係咁講,
當有一部份見解與主流意見不同既時候,
係咪就 ...

非也
打個比喻,當77K同276共同存左,有人喜歡坐77K由上水去元朗,無問題架
不過如果果位坐77K既人兄話佢揀77K係為左嫌276繞路,要經過新田落馬洲,
呢樣就係歪理,指鹿為馬
唔係主唔主流既問題,係動機同原因既問題
你話你要慳錢所以揀77K,Good for you
你話你鍾意遊車河所以揀77K,Good for you
你話因為276兜路所以揀77K,nonsense

至於話77K有時可能快過276,世事一定無絕對架,可能新田公路爆屎渠大塞車呢
不過機會率高定低之嘛
六合彩頭獎都成日有人中架,不過唔係我之嘛

評分

參與人數 2aPower +1 HugeC +1 收起 理由
PS8851@182 + 1 good
teddybus + 1 比喻非常貼切! Good job!

查看全部評分

Idiotism is idiots being idiotic
HeyKan 發表於 2013-7-30 00:00 | 顯示全部樓層

原帖由 dicksonboy 於 2013-7-29 23:13 發表

非也
打個比喻,當77K同276共同存左,有人喜歡坐77K由上水去元朗,無問題架
不過如果果位坐77K既人兄話佢揀77K係為左嫌276繞路,要經過新田落馬洲,
呢樣就係歪理,指鹿為馬
唔係主唔主流既問題,係動機同原因既問題
你話你要慳 ...

乜野歪理黎?
搬埋276同77K講 你係未high大左?跟本係兩回事!!
276大直路入上水 除非兜大埔
276兜大埔先入上水 我一定揀77K

就正如
家下我搭N241又有乜問題?
我鐘意順住條路返青衣有乜問題

狂講時間論做乜?
我理得N241同41R邊個快者

講左N咁多次 我係唔鐘意41R兜荃灣果Part
意思係 N241更兜都係順住條路去 唔會左兜右兜

41R兜荃灣果Part就正如
架車更快都好有汀九橋直入大欖
但遍要兜入大嶼山一轉一樣

而且D人話我暗寸 你地開始態度又好好?
我已經一路忍 但就係要越插越過癮
家下我得罪你地?你地完全冇錯既

你地價值觀係點我唔知
但我從來冇逼你地要接受我果套 我只係分享

你地就不斷好似逼我要同意你地價值觀
意見唔同 又要話人乜野異類玩杯葛
你地仲細?玩小圈子一齊去杯葛一個人?好好玩?

事實係點 心照la
你地班咁既人 尊重都未識 學人說三道四

HY1012 發表於 2013-7-30 01:22 | 顯示全部樓層
我唔知邊條線兜D?
不過我認為閣下更兜
原帖由 HeyKan 於 2013-7-30 00:00 發表

乜野歪理黎?
搬埋276同77K講 你係未high大左?跟本係兩回事!!
276大直路入上水 除非兜大埔
276兜大埔先入上水 我一定揀77K

就正如
家下我搭N241又有乜問題?
我鐘意順住條路返青衣有乜問題

狂講時間論做乜?
我理 ...

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
dicksonboy + 1 + 1 閣下更兜 >>>>>>XDDDDDDD 希

查看全部評分

km7093@249m 發表於 2013-7-30 01:52 | 顯示全部樓層
D搭客可以有自己O既選擇,唔一定要上貴車...不過N241都幾兜下
HeyKan 發表於 2013-7-30 02:47 | 顯示全部樓層

Ok~結果如何唔重要
D人點樣睇呢件事同點樣睇我都唔再重要
因為根本我對盲人說蠻話冇乜興趣

簡簡幾句說話都唔明

[41R係快 但要兜哂荃灣先入到青衣
(簡單D講 心態上係唔想 明明就到自己屋企 但偏偏要係荃灣兜一輪)
所以我搭N241好過 起碼N241行完荔景直入青衣]

有人鐘意41R先甜後苦 行完公路兜完荃灣先入青衣
但我犯賤鐘意N241先苦後甜 彌敦道元洲街順住行 上埋荔景落葵芳就入青衣
都有人舉例N241都可以好快  我點同D人咁鐘意兜荃灣

不過最錯都係我
錯在竟然咁不智為左D自命不凡既人玩左成四頁 真失敗

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
dicksonboy + 1 + 1 口裡說不,身體卻很誠實

查看全部評分

Neutroginger 發表於 2013-7-30 02:59 | 顯示全部樓層
算啦~~ 大家都係唔好嘈
搵日出黎打賭一舖咪算囉~
輸左果個聽贏果個話事

係度嘈都係冇意思

[九巴模式] 行車時間極易受路面狀況影響 [/九巴模式]
HeyKan 發表於 2013-7-30 03:28 | 顯示全部樓層
原帖由 Neutroginger 於 2013-7-30 02:59 發表
算啦~~ 大家都係唔好嘈
搵日出黎打賭一舖咪算囉~
輸左果個聽贏果個話事

係度嘈都係冇意思

[九巴模式] 行車時間極易受路面狀況影響 [/九巴模式] ...

拿~由始至終 我冇諗過要拗邊條線快
我都係話自己揀N241 唔揀41R既原因  
但我完全冇洗過佢地腦 叫佢地揀N241 棄41R
奕冇講N241好過41R

我正想收口
但D人仲要繼續玩攻擊
我純屬係唔順D人攻擊我
要我認輸 話我揀N241係錯
PS8851@182 發表於 2013-7-30 09:42 | 顯示全部樓層