hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 愚問:做男仔應該點樣去同一個無乜自信心既女仔相處? ...
返回列表 發新帖
開啟左側

愚問:做男仔應該點樣去同一個無乜自信心既女仔相處?

superay 發表於 2005-1-11 21:49 | 顯示全部樓層

[ref=56182]transbus[/ref]  在 2005/1/10 11:10 PM 發表:

講理論,我係明白多過以前,
o向呢度我想多謝italk開左A13愛情板,
之後接受小弟愚見講埋人際關係,
多謝咁多位o向呢度發過言

本人謹代表站方多謝你對A13板的意見,板友理性的意見是站方改進網站的重要材料。
若對本板及italk有任何意見,歡迎繼續提出。

A13板主
RAY HUNG

[ Last edited by superay on 2005-1-12 at 21:55 ]
 樓主| fokck 發表於 2005-1-12 21:51 | 顯示全部樓層
[ref=56300]2500[/ref]  在 2005-1-11 12:31 AM 發表:

其實可以已同學/朋友身份去安慰下(用個心)
走去鼓勵下佢r
比佢果份鼓勵係好吾同
不過個結果係點無人知
我想當年都比個女學生甘鼓勵個
佢無情情走埋尼同我講"比心機讀書"
我都呆左,乜我有d甘好既同 ...

但係點樣先可以做到果份鼓勵/支持更加「唔同」
同埋真係可以感動到對方呢..?

多啦A夢
transbus 發表於 2005-1-12 23:15 | 顯示全部樓層
[ref=57998]fokck[/ref]  在 12-1-2005 21:51 發表:

你指o既唔同,係咪想話要對方感覺到你o既鼓勵有"弦外之音"?
坑口皇帝 馬尾皇后 囍結良緣
2500 發表於 2005-1-13 00:17 | 顯示全部樓層

[ref=57998]fokck[/ref]  在 2005-1-12 21:51 發表:

搵次測驗機會要等人"須"左先(我真黑心)
走去安慰下對方
如"今次成績吾好吾緊要,一下次比D心機"果類野
最緊要係同佢講
下次如果有乜吾明白既地方,睇下我可吾可以幫到你
不如下次測驗時,大家一齊溫習可以研究一下
不過見意吾好甘快用大家一齊溫習住
因要等對方對你有信心先

P.S.我自己吾識溝女,但幫人都可以
307 發表於 2005-1-13 01:26 | 顯示全部樓層
2500兄的講法唔係錯。
響人地的低潮期的時候做一點事,
效果永遠是最好的。
這不是甚麼大件事,
而是人的性格使然。

人總會較為記得在最不開心的時候的安慰,
多於快樂時的讚美。

至於點樣令自己突出一點,
真係要熟少少的時候,
可以令自己做到一個聽她心事的人最好。
人不容易跟其他人訴心事,
但如果你可以做到這一樣,
證明你至少得到她的信任,
做到這一步,
可算是確立了友誼。
只罵不建議=不負責任
ka 發表於 2005-1-15 11:57 | 顯示全部樓層
[ref=56113]fokck[/ref]  在 2005-1-10 10:17 PM 發表:

愚問:做男仔應該點樣去同一個無乜自信心既女仔相處?

如題
識一個女仔(唔算太熟),不過佢就無乜自信心,有時考試測驗
明明已經準備得好好都可以大炒,當見佢個樣咁慘又有些少於心
不忍, ...

唔理你有咩心去睇件事啦!
如果你想幫佢可以咁既,
例如每件事下一步會點, 你俾佢話事,
好似出街食d咩, 去邊, 睇戲睇咩,
每一次俾佢揀野既時候都要set一個時間,
過左就唔好做果樣野
北角---九龍城 發表於 2005-1-16 00:13 | 顯示全部樓層

[ref=58243]307[/ref]  在 2005-1-13 01:26 AM 發表:

2500兄的講法唔係錯。
響人地的低潮期的時候做一點事,
效果永遠是最好的。
這不是甚麼大件事,
而是人的性格使然。

人總會較為記得在最不開心的時候的安慰,
多於快樂時的讚美。

至於點 ...

人最脆弱最down的時候需要有人依靠..果陣去安慰效果最大
307 發表於 2005-1-17 00:36 | 顯示全部樓層
[ref=60826]北角---九龍城[/ref]  在 16-1-2005 00:13 發表:
人最脆弱最down的時候需要有人依靠..果陣去安慰效果最大

呢個係金科玉律來的,
有心上人的,知道點樣做啦。#:
只罵不建議=不負責任