hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [賣港 21]21「民主派」議員 聯署支持一年即申綜援 ...
開啟左側

[賣港 21]21「民主派」議員 聯署支持一年即申綜援

樓主| LF5502 發表於 2014-1-19 23:25 | 顯示全部樓層

好想用江澤尻張圖

強蟈殖民根本就唔會投俾佢地班飯聞,
因為佢地覺得綜緩等的正規福利係應份,
蛇齋餅糉先至係佢地投票的因素

原帖由 kay 於 2014-1-19 22:47 發表
我自己成日都覺得民主黨或者其他泛民黨派日後有機會變成民建聯B隊
反正你無票贏唔到就咩都唔駛做,香港未來或者會係新移民主宰,中產從此消失,M型社會不遠了
愛護狗疤力量
 樓主| LF5502 發表於 2014-1-19 23:33 | 顯示全部樓層
其實就係有班勇士起元旦遊行鬧走蔡 X 昌,(我都係後來先知有呢次行動)
所以先至會有
賣港 21
呢篇聲明

其實呢班「人」仲衰過土共,
因為我地鬧左咁多年土共,
佢地都唔係又報警又出聲明批評反對者

呢班所謂飯聞...............

原帖由 238X 於 2014-1-19 21:21 發表

我相信好多人心入面同 LF5502 一樣,
唔敢講出口而已。 ...
愛護狗疤力量
 樓主| LF5502 發表於 2014-1-19 23:45 | 顯示全部樓層
開始明白點解食左藥的陳雲,
點解會話保皇黨會轉向本土.....

如果香港真係完全赤化,
佢地呢班政治代理人就真係完全無定企 la....

689 上台,對傳統保皇黨其實都係一個警號,
因為 689 係連佢地都信唔過,
只會用自己的親信(eg 謬波,飯焦),仲有自己的紅衛兵(eg 愛党力)

香港人,睇路 ar........

原帖由 GU9338 於 2014-1-19 10:00 發表
無特定政治立場的話 , 保皇黨可能仲可靠過呢班人
保皇黨擺明車馬係真小人撐政府 , 但呢班人係唔知幾時會突然轉態殺你一個措手不及

愛護狗疤力量
238X 發表於 2014-1-20 10:28 | 顯示全部樓層

回復 13# 的帖子

睇路?我睇到火都嚟埋呀!
你淨係識得提醒我哋點做都死,我睇唔到有路喎!
你咁叻,你指點下我吖!

你搵軍火武裝大家,
將梁振英集團趕盡殺絕咪有路行囉,
無嘅話點都係死路一條,無路睇!!

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
AVD1 發表於 2014-1-20 16:20 | 顯示全部樓層
原帖由 S3BL100 於 2014-1-19 22:26 發表
最大問題係香港係少數無權審批呢類移民的國家就真…

冇辦法, 呢個擺明就係中共起香港留條尾,
一日百五人, 你自己計下,
十年有幾多人 ...

港人治港,
結果連管制一下移居香港 o既人 o既數目或者素質都冇資格,
港人治咩野港 ?
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kay 發表於 2014-1-20 20:41 | 顯示全部樓層
原帖由 LF5502 於 2014-1-19 23:25 發表
好想用江澤尻張圖

班強蟈殖民根本就唔會投俾佢地班飯聞,
因為佢地覺得綜緩等的正規福利係應份,
蛇齋餅糉先至係佢地投票的因素

咁點解部份泛民既立場係向弱勢/新移民/等傾斜?
幫人打官司話等7年先可以拎綜緩違反基本法既唔係建制派做
世界很簡單 人類很複雜
 樓主| LF5502 發表於 2014-1-20 21:31 | 顯示全部樓層

因為佢地都中哂愛國情花毒
以為班強蟈殖民會投桃報李,
投返票俾飯聞

又或者有一部份係司徒華的同党(地下蚛共党員)

又或者,根本佢地就係強蟈人
就好似個班「社運」人士咁

原帖由 kay 於 2014-1-20 20:41 發表

咁點解部份泛民既立場係向弱勢/新移民/等傾斜?
幫人打官司話等7年先可以拎綜緩違反基本法既唔係建制派做

愛護狗疤力量
238X 發表於 2014-1-20 22:41 | 顯示全部樓層

回復 17# 的帖子

英國、美國、泰國一樣有福利黨,

英國政府甚至同梁振英集團一樣,
被指用自己人錢養東歐「蝗蟲」。

你如果咁樣 set 死立場,
所有違反你意願嘅都話係共產黨,咁樣
你唯一要做嘅係養精蓄銳,
之後將嗰啲賣港賊全部

趕盡殺絕

再唔係,你咪喺香港成立一個極右黨囉,
或者可以好似英國個 UKIP 咁突然發過豬頭丙呢!

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
S3BL100 發表於 2014-1-21 00:54 | 顯示全部樓層
原帖由 238X 於 2014-1-20 22:41 發表

再唔係,你咪喺香港成立一個極右黨囉,
或者可以好似英國個 UKIP 咁突然發過豬頭丙呢!

香港近一兩年咪已經有極右社會組織冒起
fb.com/scientisthk2usa/
kmb_gu657 發表於 2014-1-21 06:29 | 顯示全部樓層

原帖由 S3BL100 於 2014-1-19 22:26 發表
最大問題係香港係少數無權審批呢類移民的國家就真…

1. 香港唔係國家
2. 有權審批又如何? 你唔批, 公X黨陣間又搞一大輪司法覆核
一輸左就隨時唔止一日150人咁少