hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 全國政協邀請已故知名人士茶話迎春
開啟左側

全國政協邀請已故知名人士茶話迎春

LF5502 發表於 2014-1-22 23:20 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

萎大蛆蟈成功實現天地對話

全國政協邀請已故知名人士和黨外全國政協委員夫人茶話迎春
http://big5.xinhuanet.com/gate/b ... /21/c_119066947.htm
愛護狗疤力量
rickycheng 發表於 2014-1-22 23:25 | 顯示全部樓層
文法問題

已故知名人士和黨外全國政協委員夫人

正解為已故知名人士夫人及黨外全國政協委員夫人

所以樓主誤會了
DIH 發表於 2014-1-23 10:04 | 顯示全部樓層
原帖由 rickycheng 於 2014-1-22 23:25 發表
文法問題

已故知名人士和黨外全國政協委員夫人

正解為已故知名人士夫人及黨外全國政協委員夫人

所以樓主誤會了
兒子生性病母倍感安慰
金正恩為洛文提供性服務

自己寫得差就唔好怪人地誤會
kei_hk 發表於 2014-1-23 10:11 | 顯示全部樓層

原帖由 DIH 於 2014-1-23 10:04 AM 發表
兒子生性病母倍感安慰
金正恩為洛文提供性服務

自己寫得差就唔好怪人地誤會

故事話你知﹐標點符號是幾重要呢

GT40 發表於 2014-1-29 00:35 | 顯示全部樓層
一次性交半年只需500元
AVD1 發表於 2014-1-29 10:50 | 顯示全部樓層
原帖由 kei_hk 於 2014-1-23 10:11 發表

故事話你知﹐標點符號是幾重要呢

其實 "金正恩為洛文提供性服務" 呢句根本就唔係標點符號問題,
而係用錯字 ~

不過報紙佬要吸引人睇而埋呢 d 題目已經司空見慣 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
kei_hk 發表於 2014-1-29 12:13 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2014-1-29 10:50 AM 發表

其實 "金正恩為洛文提供性服務" 呢句根本就唔係標點符號問題,
而係用錯字 ~

不過報紙佬要吸引人睇而埋呢 d 題目已經司空見慣 ~

"生病兒子生性病母親感安慰"

這些野以前都有﹐多數都係巧合。現今這類標題﹐多數都係別有用心的。

** 唔計你這個(類)例子﹐真係有問題的標題。

s3v12 發表於 2014-1-29 13:24 | 顯示全部樓層
小學聽過:下雨天留客天留我不留(標點符號自填)

報紙佬d中文水平差定故意玩野呢

之前死肥仔提供性服務果次我都中左伏

お可愛いこと~