hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 「奇聞」乜98S真係咁快、咁多客咩?
開啟左側

「奇聞」乜98S真係咁快、咁多客咩?

樓主| ~誰@359~ 發表於 2006-4-20 23:28 | 顯示全部樓層

原帖由 fleetline 於 2006-4-20 23:23 發表

你又知唔知297兜埋九龍城要用幾多時間呢?
好似當你提出建議時, 並沒有顧及現有乘客吧!

再講, 我而家又唔係辯論, 難聽D講一句就係我跟本
冇興趣同你討論, 只不過是自己睇唔過眼先出聲吧!

我可以肯定,297改道之後,行車時間延長少過8分鐘
好簡單都推算得到,而家297行完宏照道仲要過幾個燈位先入機隧
但係出太子道東就唔洗等燈
沿途多左既站都唔洗話點樣排隊等,上落人數唔會太多
頂多係木廠街果度會用多D時間

你貼得文就預左會有板友反駁嫁啦
如果你就咁一句話咩「冇興趣同人討論」,睇怕你都唔適合再上任何討論區
字大只顯得人自大
 樓主| ~誰@359~ 發表於 2006-4-20 23:30 | 顯示全部樓層
原帖由 fleetline 於 2006-4-20 23:26 發表

成篇文都冇講過"98A同98C係山下人", 只是講過98C是山下人有份使用的資源吧!

山下人只不過是取回自己的東西吧!

如果你唔係覺得98C係山下人既,又點會講到「取回自己的東西」呀?

字大只顯得人自大
dennislokawai 發表於 2006-4-20 23:31 | 顯示全部樓層
原帖由 fleetline 於 2006-4-20 11:26 PM 發表

成篇文都冇講過"98A同98C係山下人", 只是講過98C是山下人有份使用的資源吧!

我承認我記錯左少少,
你無提及到98A,
呢樣我在此向你道歉。

至於你話「只是講過98C是山下人有份使用的資源吧」,
我點睇都唔覺得你係想表達呢個意思,
憑你果句「山下人只不過是取回自己的東西吧」
已經顯示到你認為98C係只屬於山下人的路線。
youtube.com/c/dennislokawai
fleetline 發表於 2006-4-20 23:35 | 顯示全部樓層

原帖由 ~誰@359~ 於 2006-4-20 23:16 發表

我想講98A,不過係打錯字姐,洗唔洗咁回文呀?
討論姐,尊重下人地好喎

但係當時已經有板友指出,23同93A去到政府合署都仲係有好多人坐
23亦都冇辦法負荷到多餘客量,你有咩回應?
你果陣仍然同我講緊三條 ...

唔好意思, 但係將98A打成93A就真係較易另人誤會.

又講一下23同93A, 他們當然有乘客坐去開源道,
但23無法負荷到多餘客量? 經過我兩天留意後,
我不太認同23冇辦法負荷到多餘客量.
Eddie 發表於 2006-4-20 23:36 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-4-20 17:24 發表

同樣地,話98S朝早頂閘、下午企爆既都係果一兩個姐…

你貼文就梗係要講事實啦,但恐怕係有人唔肯接受現實姐

還望各位唔好嫌棄呢兩張炒相:

http://ktmc2a.hk ...

驟眼睇坐都未坐滿
 樓主| ~誰@359~ 發表於 2006-4-20 23:36 | 顯示全部樓層
原帖由 fleetline 於 2006-4-20 23:35 發表

又講一下23同93A, 他們當然有乘客坐去開源道,
但23無法負荷到多餘客量? 經過我兩天留意後,
我不太認同23冇辦法負荷到多餘客量.  

你留意左兩日?我留意左四年啦啵
再者,就算23負荷到,你都係叫左好大部分人轉車
為乜?就係為左部分山下人可以特快轉車?
你知唔知咁搞,不單影響山上人,就連山下人都會畀你拖累!

字大只顯得人自大
 樓主| ~誰@359~ 發表於 2006-4-20 23:37 | 顯示全部樓層

原帖由 Eddie 於 2006-4-20 23:36 發表

驟眼睇坐都未坐滿

我唔敢話未坐滿,話晒張相炒成咁
但係可以肯定,架車冇一個人企緊
我就唔信過左九龍城警署之後仲可以打爆呢架98S,除非又有車壞
字大只顯得人自大
Eddie 發表於 2006-4-20 23:39 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-4-20 23:37 發表

我唔敢話未坐滿,話晒張相炒成咁
但係可以肯定,架車冇一個人企緊
我就唔信過左九龍城警署之後仲可以打爆呢架98S,除非又有車壞

上層第一排肯定仲有個吉位
admin07 發表於 2006-4-20 23:40 | 顯示全部樓層
請各站友留意:

請大家在討論時保持客觀及理性,請勿以
為打倒對方為目的,並應保持禮貌及網絡
禮儀。如發現有違規及罵戰情況,本人將
會作出處分。多謝各位合作。

B2板板主
板務文章
 樓主| ~誰@359~ 發表於 2006-4-20 23:40 | 顯示全部樓層

原帖由 Eddie 於 2006-4-20 23:39 發表

上層第一排肯定仲有個吉位

呢張係一張炒相,咁詳細既野就咪講啦…
字大只顯得人自大