hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 梵蒂岡處罰我國兩名新主教
開啟左側

梵蒂岡處罰我國兩名新主教

cky 發表於 2006-5-26 00:12 | 顯示全部樓層

有線財經資訊台呢兩三個星期都有做中國教會的專題新聞片
今集講到非政府認可的地下教會

連在非 "指定地點" 傳教都可以被政府人員諸多壓制
真不敢想像這類偽教會如果晌香港生根
比起那些飲雙氧水的斜派更可怕
art0925 發表於 2006-5-27 08:40 | 顯示全部樓層
Most of those family underground church are affiliate with the "real" christian nominations around the world..In fact, the Chinese endorsed churches are the once that are illiginimate....do some research la...Commy..

原帖由 cky 於 2006-5-26 00:12 發表
有線財經資訊台呢兩三個星期都有做中國教會的專題新聞片
今集講到非政府認可的地下教會

連在非 "指定地點" 傳教都可以被政府人員諸多壓制
真不敢想像這類偽教會如果晌香港生根
比起那些飲雙氧水的 ...
307 發表於 2006-5-29 16:03 | 顯示全部樓層
原帖由 norrislaw 於 2006-5-7 21:21 發表
呢d我覺得唔係霸道,係太過自我。 討論問題最怕見到有和事佬,因為呢d人通常係有晒立場但係又要扮中立

個問題唔響和事佬身上,
而係荃兄的言論真係同一個討論區存在的價值相違背...

呢排見荃兄真係失晒手。
仲記得以前的荃兄真係有d我未必認同,
但係一定有d精采的論證。

依家唔單止唔見左,
而且仲覺得開始有點打橫來說,
當中的當當道理慢慢唔見左...
只罵不建議=不負責任
238X 發表於 2006-5-30 23:06 | 顯示全部樓層

原帖由 307 於 2006-5-29 16:03 發表

個問題唔響和事佬身上,
而係荃兄的言論真係同一個討論區存在的價值相違背...

呢排見荃兄真係失晒手。
仲記得以前的荃兄真係有d我未必認同,
但係一定有d精采的論證。

依家唔單止唔見左,
而且仲覺得 ...

唉... 唔好話我人身攻擊,呢排實在見住
太多意見唔同,但說理精湛程度、用詞火爆同埋
橫蠻度都比以前強十倍既站友。
你荃兄係「老人家」,「唔夠打」呀。

不得已,唯有做一輪法西斯
(意思係宣揚中共定係自由既人都唔順)

前幾日將你地段野同老豆講,
連佢都話討論區存在的價值係俾你地發洩...

唉... 佢係我老豆唔方便當面講,
但咁去討論,個社會邊有進步架!

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知