hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 南港島線通車後巴士重組安排 (2016)
開啟左側

[路線計劃/RPP] 南港島線通車後巴士重組安排 (2016)

ahken 發表於 2016-5-11 13:15 | 顯示全部樓層

Choco 發表於 2016-5-9 22:25
671有人話非繁都好多客, 有人又話唔夠客, 究竟係點?
呢條線我唔熟唔敢亂比意見。

非繁好怪的,我試過下午兩點幾南行竟然可以坐滿加企幾個過海(我冇入香隧所以唔知之後點)

都試過同樣時間又係南行運凳仔⋯⋯

截至2023年3月2日, 已有877累積積分
ahken 發表於 2016-5-11 13:16 | 顯示全部樓層
kennethtsoi0715 發表於 2016-5-10 12:39
我見到既係非繁鴨利洲開係香工1/3滿
假日下晝可以半滿
671本身其實唔係冇人坐 只不過係個D 26 27班次嚇親 ...

所以我都講過有ETA會令客量升番(不過柴小公司時段冇計,冇得救)

siusiupeople 發表於 2016-5-11 13:20 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
siusiupeople 發表於 2016-5-11 13:21 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
RobynnNKendyFan 發表於 2016-5-11 13:21 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-5-11 13:14
港碼有2仔唔坐,出去搭叮叮或者10仔唔坐,你好多時間無掟駛咩?

唔幫襯都城新都冇乜理由幫襯九巴
正路都係揀叮叮
反青沙撐獅隧
RobynnNKendyFan 發表於 2016-5-11 13:22 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2016-5-11 13:20
荒謬,減平車服務迫你坐貴車咪又係加價,
努力搵多D 錢啦如果唔係盞做廢青架咋。
...

佢好似係中年人
反青沙撐獅隧
ahken 發表於 2016-5-11 13:22 | 顯示全部樓層

siusiupeople 發表於 2016-5-11 13:14
港碼有2仔唔坐,出去搭叮叮或者10仔唔坐,你好多時間無掟駛咩?

2仔要兜到天光,唔順路要兜返轉頭,其實會有權慢過10仔的⋯⋯

你話既搭2仔,叮叮或者10仔先係多時間無掟駛喎⋯

RobynnNKendyFan 發表於 2016-5-11 13:24 | 顯示全部樓層
下繁見過城巴時段 671 客量唔錯
響老銅都坐滿到架 E500
反青沙撐獅隧
ahken 發表於 2016-5-11 13:24 | 顯示全部樓層
RobynnNKendyFan 發表於 2016-5-11 13:21
唔幫襯都城新都冇乜理由幫襯九巴
正路都係揀叮叮

叮叮?

其實冇話唔得,因為叮叮的確有權even比2仔10仔快少少⋯⋯

RobynnNKendyFan 發表於 2016-5-11 13:26 | 顯示全部樓層

ahken 發表於 2016-5-11 13:24
叮叮?

其實冇話唔得,因為叮叮的確有權even比2仔10仔快少少⋯⋯

所以都唔知你揀 968 做乜
同荷包作對咩
反青沙撐獅隧