hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 橕森美, 貼"森巴"
開啟左側

橕森美, 貼"森巴"

~誰@359~ 發表於 2006-6-9 23:52 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1001 於 2006-6-9 23:44 發表

如果真係唔關事,都唔會有教唆呢條條例。
話明教唆,當然係要有人物、事件教唆他人行使罪行;而罪行當然係教唆後發生,仲唔係將來?

還是老問題:一個投票點樣達到教唆既目的?
從來都冇人教如何非禮喎…
字大只顯得人自大
天瑞總站 發表於 2006-6-10 00:31 | 顯示全部樓層
lancechg 發表於 2006-6-10 01:06 | 顯示全部樓層
DELETED

AV385 發表於 2006-6-10 01:49 | 顯示全部樓層

我係森美既fans,但佢今次真係衰左,冇野講,唔抵幫,但成件事,係咪真係岩既就完全岩,錯既就完全錯呢?

我先踩下森美,其實有人講過話呢個問題會唔會敏感左d,佢唔察覺到,佢有錯,今次被人停節目,係好似大獲左d,but都係抵死既,我都好想個節目唔會比人停,但我都冇野好講,真係幫唔落...

再踩商台,邊可能唔意識到呢個題目有問題,實出事嫁ma,咁高人工請班高層返黎飲茶啊,明知d香港人一見少少事就嘈都唔識執生,個投票出左成個禮拜都唔有人發覺有問題要收起,而家出左事就停左個節目祭旗,d高層好似同商台斷絕關係咁,都唔知佢地要黎做咩,炒哂佢地啦

三踩d婦女團體,拎支旗出黎話人岐視,人地想點有佢既自由,佢又冇做,佢又冇叫你去做,做個統計係等其他人表達佢既意見,做個統計都唔得啊,你可唔可以証明到做完呢個統計d人會帶有色眼鏡睇女性先,咸濕既就點都係咸濕咁望,唔咸濕既就點都唔咸濕啦,做完個統計就好多d人會想入非非,咁d香港小姐就應該叫佢地著到密密實實,著咩泳裝啊,應該報警拉佢啦,你唔滿意可以投訴,抗咩議呢,成個香港就比d好似長毛個d人教壤哂,又冇人投訴下佢,用既方法錯左,根本係想搞大件事,立心都不良,見冇野做,搞大d

四鬧d支持森美既,森美都叫左唔好搞咁多野,你地作為支持既都唔了解,香港人係善忘嫁ma,你又搞d野撩起香港人條根,害既只會係佢地兩個,我仲等緊個歌劇團嫁,唔好比佢地兩個月又兩個月,兩個月又兩個月,橕佢在心中就的啦,收口啦...

五鬧d香港人既,個個都羊群心理, 人地講咩就係啊係啊,都唔用個腦諗下既,一係就怕死心理,講少野就話死啦死啦,搞到食菜又死,食飯又死,食鹽又食,食糖又死,食魚又死,食豬又死,抵時可能淨得食si唔使死,我想講句,咁多人死又唔見你死,咩都驚一餐,而家個節目搞個咁既統計又話教壤人,你d人冇腦嫁,唔識諗野嫁,機器黎嫁,人講咩你做咩啊,咁易教得壞,呢個世界仲有好人?!d後生既,人地講咩就做咩,大人講咩都駁,唔諗下岩地錯,都冇d思考分析能力,d父母既,當d仔女好似舊金咁,見有少少野唔對路就唔比d仔女做,唔跌過點大啊,失敗乃成功之母啊,有幾多人識啊,人地講錯少野就好似殺左人咁,冇錯又點有岩啊,有冇人識反醒下嫁....

六鬧自己,我唔使你地鬧我,我自己鬧,講咁多野講做咩啊,細細隻字睇死人咩,呢到咩地方啊,巴士論壇啊ma,講咩教仔,你有咩資格講呢d野啊,鬧哂全部人你傻嫁.......(仲有好多,唔打啦,so你地唔使鬧我啦)

如果有人真係睇哂既,我好多謝你,証明你唔係一隻香港羊!!(鎖文啦版主)
sunnykam 發表於 2006-6-10 02:00 | 顯示全部樓層
森美小儀0係後生一輩影響力十分大, 而且森美0係中大教, 為人師表, 點講都係佢唔0岩

樓主與359兄嘅言論, 就好似陳水扁罵國親兩黨乘機迫佢落台一樣
superbus 發表於 2006-6-10 02:51 | 顯示全部樓層
原帖由 AV385 於 2006-6-10 01:49 發表
我係森美既fans,但佢今次真係衰左,冇野講,唔抵幫,但成件事,係咪真係岩既就完全岩,錯既就完全錯呢?

我先踩下森美,其實有人講過話呢個問題會唔會敏感左d,佢唔察覺到,佢有錯,今次被人停節目,係好似大獲左d,but都係 ...

先申報一下,我唔係森美兩個既fans
亦都冇聽佢地兩個既節目
佢地今次肯定有錯啦,俾人罰係應該
不過我對今次果0的所謂既道德團體相當唔滿意
佢地兩個做錯野係抵鬧,但係點解要只鬧佢地兩個
街邊0的八卦雜誌(阿叔召妓),電視台果0的節目(中環果幕強姦戲)
何嘗又唔係鼓吹/灌輸緊甚麼性暴力同埋一0的不良資訊
點解班道德團體唔話佢地呢?
再講某報紙,自己前面就鬧森美兩個今次既行為衰衰格格,應予譴責
後面就大堆風月資訊,大大版一樓一鳳既廣告
自己其身不正,又憑咩站在道德高地批判人?
HY671 發表於 2006-6-10 10:26 | 顯示全部樓層

原帖由 lancechg 於 2006-6-9 23:32 發表

我都唔好意思,我無話係你講歪理,
我只係講「有人」,我諗可以泛指很多人。
而我唔知咩叫暴民政治,
我只係知咩叫政治暴民。

你都真係好有「個人風格」。

渣住個咪係電台搞最想非禮女藝人選舉既人,被人指責左一大輪後
才道句欺就可以了左件事,但係要繼續追究既人就係「暴民政治」
既代表。

你都得架喇,冇人拗得贏你,不過你果d係咪真理,其他人心照,
你就當你講得岩晒就得架喇。

在此呼籲,唔好再回呢篇文,等佢快d沉底算數。
永遠懷念MJ
art0925 發表於 2006-6-10 15:17 | 顯示全部樓層
I support your point, btw, I was born in HK, but I am not a Hong Kongese, cause I don't live in HK for most of my life. But I can sense these problems in alot of HK people in HK or even in US, and alot of these actions actually cause frustration with alot of peoples..

If you don't like my comments, then grill me, I don't give a rip....there are still some people with comment sense.  I listen to Sammi Siu yee for almost 10 years too, but I believe that if they did wrong, they have to face the consequence (I jsut don't like how CRHK, media and others handle this case)

原帖由 AV385 於 2006-6-10 01:49 發表

我先踩下森美,其實有人講過話呢個問題會唔會敏感左d,佢唔察覺到,佢有錯,今次被人停節目,係好似大獲左d,but都係 ...
petcity 發表於 2006-6-10 15:21 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
teddybus 發表於 2006-6-10 15:26 | 顯示全部樓層

大家放鬆d..... RELAX.... 唔好咁激動....

人人都有自己諗法....
何必要人地硬啃自己個套哩????

佢地之前個mind 有misconception...
以為"非禮"呢個字 = 性感....
而家其實個punishment 已經係好足夠....
起碼佢地會對自己既過失反省...

至於其他人支持定反對呢個punishment....
人人觀點唔同....
我覺得無必要為此爭坳....