hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士攝影作品貼圖區 (B3) 橕森美, 貼"森巴"
開啟左側

橕森美, 貼"森巴"

~誰@359~ 發表於 2006-6-10 16:53 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2006-6-10 15:21 發表
道德標準唔容許唔等如犯法,不過唔可以下下用咩言論
自由,等等去做一D唔正確既行為

如果今次呢個投票就可以衝擊到道德標準
咁「香港先生」係咪代表住男性尊嚴已經崩潰呢?

而由始至終,我唔覺得森小佢地需要負如斯大既責任
呢個只係一個小問題,只不過係有人刻意煲大、誓不罷休姐

字大只顯得人自大
petcity 發表於 2006-6-10 17:05 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
Wattyung 發表於 2006-6-10 17:33 | 顯示全部樓層
覺得個選舉無問題的人,請注意:若有日您們的女朋友、太太、家中婦女或您們
心愛的女性被選為"最希望非禮的女性",請不要動怒,又或您們拖着另一半出街
時有個人走到你身邊說很想非禮您的女伴,請不要打他、也不要報警,因為這裡
有人認為這是言論自由!(Sorry,如果我行街遇到呢D人,我一定將他變成豬頭!)

或今次換轉係曾特首攪呢個選舉,唔知仲有無咁多人覺得無問題同支持佢呢?

~誰@359~ 發表於 2006-6-10 17:41 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2006-6-10 17:05 發表

唔,兩者我覺得冇衝突,如果咁講,香港小姐一樣令冇女性尊嚴?
坦白講,如果你自己無喇喇咁樣俾人話,我被選想被非禮對象,
會點諗
玩,唔係唔得,但有限度同埋顧人感受,當中主角覺得有被侮辱感覺
起初當事人仲唔肯道歉,而家只不過停播兩個月,已經有交代

至於係唔係煲大,另一個問題,但始終有時人要負起自己做過事既責任
同埋再強調,言論自由唔係大哂

小組同先生個case既分別就係:就算香港小組d人著晒泳衣走泥走去
都唔會有男人大大聲咁嗌、歡呼!
一個人要去游水就一定要著泳衣,所以著泳衣本身係冇問題
但係無論咩人著咩泳衣去咩場合,都唔會有人公然對住去歡呼或者噓佢啦
香港先生呢?成個廠坐住六百個人,冇六百都有四五百個歡呼緊啦,冇問題?
如果你覺得參加既人唔介意畀人咁歡呼法,咁我想同你講
呢次投票候選人之一既Ella接受記者訪問果陣,竟然係話「好榮幸」
咁呢個投票仲有冇問題?

我都知道人要對自己做既事負責
但係今次事件,我覺得係有人將他人應負既責任推落幾個人身上
兼夾跨大佢地既過錯!
字大只顯得人自大
~誰@359~ 發表於 2006-6-10 17:44 | 顯示全部樓層
原帖由 Wattyung 於 2006-6-10 17:33 發表
覺得個選舉無問題的人,請注意:若有日您們的女朋友、太太、家中婦女或您們
心愛的女性被選為"最希望非禮的女性",請不要動怒,又或您們拖着另一半出街
時有個人走到你身邊說很想非禮您的女伴, ...

由始至終都係d婦女組織覺得節目係需要停播
而我覺得當事人道歉已經可以了左件事佢r
但係婦女組織果種「得勢不饒人」「跨大問題」既態度先係我支持森小既主因
字大只顯得人自大
HY671 發表於 2006-6-10 17:51 | 顯示全部樓層
唔忍得唔回。

原來你支持森美唔係因為佢岩或錯,而係你睇唔順婦女團體。

坦白講,如果今次只係婦女團體、政棍、某些傳媒既「炒作」,可以
有咁大迴響嗎?你太高估婦女團體的力量喇,佢地係有咁把炮的話,
你今日睇報紙仲有風月版睇咩。
永遠懷念MJ
Crotone 發表於 2006-6-10 18:04 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2006-6-10 17:51 發表
唔忍得唔回。

坦白講,如果今次只係婦女團體、政棍、某些傳媒既「炒作」,可以
有咁大迴響嗎?你太高估婦女團體的力量喇,佢地係有咁把炮的話,
你今日睇報紙仲有風月版睇咩。  

算吧啦,路人兄.
呢樣野唔關359 事,根本係社會風氣問題..
One Door Closes Another Door Opens
~誰@359~ 發表於 2006-6-10 18:16 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-6-10 17:51 發表
唔忍得唔回。

...

今時今日仲有風月板睇個原因,其實同今年可以再辦香港先生既原因一樣…
就係有人覺得「參與其中既人係自願」
字大只顯得人自大
Crotone 發表於 2006-6-10 18:21 | 顯示全部樓層
原帖由 ~誰@359~ 於 2006-6-10 18:16 發表

今時今日仲有風月板睇個原因,其實同今年可以再辦香港先生既原因一樣…
就係有人覺得「參與其中既人係自願」

閣下指參與其中既人係自願係指那班人????
One Door Closes Another Door Opens
~誰@359~ 發表於 2006-6-10 18:50 | 顯示全部樓層

原帖由 Crotone 於 2006-6-10 18:21 發表

閣下指參與其中既人係自願係指那班人????

對風月板泥講,就係入面被報導果班
對香港先生泥講,就係參選果班
字大只顯得人自大