hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 287x加密班次
開啟左側

[路線消息] 287x加密班次

Ricky403 發表於 2017-10-28 16:43 來自手機 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2017-10-28 00:07
拿, 我就唔怕對號入座既,因為我真係見到有人立心不良想整慢條線啫。

呵呵, 有人將黑白扭曲左囉,

平衡咗?大角咀回程特快去程特慢,呢樣先係唔平衡嘅地方

不過既然287x最後都冇喺連翔道近奧運站對出加站,我諗應該少講啲無謂說話嘅人應該係你先啱
運豬路政既然覺得287X連翔道近奧運加唔到站,咁咪算囉
可以走上黎不厭其煩咁再回帶嘅,講真真係冇邊個站友可以咁無聊
無聊得黎仲要指控埋人黑白不分,我就唔知有咩居心啦~
kay 發表於 2017-10-28 16:56 | 顯示全部樓層
Ricky403 發表於 2017-10-28 16:43
平衡咗?大角咀回程特快去程特慢,呢樣先係唔平衡嘅地方

不過既然287x最後都冇喺連翔道近奧運站對出加站 ...

呢個位小心D講好
如果有人搬返87A黎講

有D邏輯會錯,比人造文章就唔好啦

而287X點解搬唔走柏景灣
就係因為87A以前真係柏景灣有站,人地咬住唔放287X好合理

不過用返以上287X VS 81例子
有關人士應該會話
287X唔兜大角咀,咪快過81到大圍

依家講野要打一句諗三句,真係學某D人直接按反對掣算數

雖然講野係要有邏輯
但我相信不同觀點都可以並存,從來無話對與錯,邏輯岩就得

以前都無咩人用反對掣,係近日開始見有人亂用
我唔同意你觀點就一個反對掣搞掂,到時睇下邊個最多反對

記住,自己友的,要支持自己友,除了按反對,都要按支持
世界很簡單 人類很複雜
tatl 發表於 2017-10-28 16:57 來自手機 | 顯示全部樓層
會否整慢兩三分鐘其實唔會係巴士公司加唔加站考慮之列。反而之前版友講過話於該處設站政府有考慮。
狗公從來只係想整大272X然後要青沙客在轉車站上車,所以我想一日272X未全日呢個話題繼續講下去。
樂仔〞 發表於 2017-10-28 17:23 | 顯示全部樓層

RE: 287x加密班次

leo_ku 發表於 2017-10-28 16:25
我無講過大角咀慢左, 上面我係講出佐敦慢左,
以前一出連翔道可以去到炮台街先停, 將來要停埋大角咀先 ...

啱呀,58P 就係因為唔停屯公三站,所以客量咪比 58M 低囉,連良田班人都唔會死等

287X 往佐敦加停大角咀慢就一定,但慢嘅時間有無兩三分鐘咁誇張?
連翔道係就係車流快,不過有無咁容易搞到 3 分鐘都出唔到站?

與其話大角咀拖慢車程,倒不如話過海班客由 280X 西隧口轉 960 961 968 變咗 287X 奧運站轉東涌線搞到蝕哂本
HS1588 發表於 2017-10-28 18:39 | 顯示全部樓層
佐敦油麻地慢一分鐘黎換大角咀快起碼 15 分鐘, 係咪連數都唔識計
慢一分鐘都唔肯, 調返轉佐敦係咪真係要拎盡曬著數 ?

停一停出面個站都唔肯, 所以咪話不如 58M 58X 學 58P 飛曬屯公三站
虹橋人應該係立心不良阻良田直出荃灣九龍, 話之你幾多客都好, 學你話齋, 阻住人快就係立心不良
YoungMan 發表於 2017-10-28 18:46 | 顯示全部樓層
如果肯定去程停一停大角嘴就搞掂柏景班大帝就係,但仲有路政署關
238X 發表於 2017-10-28 18:48 | 顯示全部樓層

kay 發表於 2017-10-28 12:35

當年本版係可以合力KO一個海怡工貿,唔係講笑

無論係咩唔受歡迎站友,佢哋最大嘅特點就係好似日本或美國動畫入面啲壞人咁,不屈不撓甚至前仆後繼,死幾多次過一段時間都有第二個,足證佢哋以取得個人快感為首要事情,其他一律不重要。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +5 收起 理由
S3BL100 + 1 + 5 前仆後繼張偉沖

查看全部評分

推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
leo_ku 發表於 2017-10-28 19:39 | 顯示全部樓層
流星☆雨 發表於 2017-10-28 19:53 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2017-10-28 19:39
要解答287X 應唔應該經柏景灣的問題, 不如參考一下以下資料:
http://www.td.gov.hk/filemanager ... 2017%2 ...

海富同柏景兩個站就有300個客,咁都叫少?
利申:287X改道受惠者
趕客路上 理_得你
leo_ku 發表於 2017-10-28 19:54 | 顯示全部樓層