hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴40P增加班次及調整開出時間
開啟左側

[服務調整] 九巴40P增加班次及調整開出時間

樂仔〞 發表於 2009-12-3 18:47 | 顯示全部樓層

原帖由 卡達哥 於 2009-12-2 01:27 發表

你問我我可以答你:好過分。
至少五條屋村十幾萬人都靠佢出入九龍尖沙嘴。

師兄,我收到的風係加左架蛇車...
同40P 有咩關係?
有錯請指教 images/smilies/default/smile.gif ...

40P 個邊 D 客唔多過你個 1X 萬人 ?
早繁拎走架車就嘈嘈共
咁屯門夠成日朝早拎哂 D 車去幫 960 260X 啦 , 又唔見佢地嘈 ?
960 部 S10 一日行得一兩單 960 , 又唔見佢地嘈 ?
而家又唔係唔加車俾你 , 得你 35A 多人咩而家 ? 40P 唔多人乎 ?
早繁有邊條線唔多人搭先 ?
S3N92 發表於 2009-12-3 19:41 | 顯示全部樓層
原帖由 LAK2 於 2009-12-1 22:40 發表

反對從35A抽車既朋友, 其實或許反而應該多謝40P,
35A新加果部車可能都係同40P有關...

唔好強加立場比我
我只係想講...呢種所謂改善服務只係延續雙輸局面
咪打咁多有色飛機文啦,工程師
GK9636 發表於 2009-12-3 22:09 | 顯示全部樓層
原帖由 ricky 於 2009-12-3 16:45 發表
好似越來越易加車

今次加班會帶協一條東九線加車
GK9636@ATENVIRO
KR7607 發表於 2009-12-3 23:35 | 顯示全部樓層

原帖由 GK9636 於 2009-12-3 22:09 發表

今次加班會帶協一條東九線加車

有意思有意思
呢條東九線...之前都好少搭
不過我呢幾排有機會坐果條線
每星期5 晚都要

天空之神 發表於 2009-12-4 00:45 | 顯示全部樓層
35A 加車加班 , 變相加班比 40P
恐怕只有恥笑一途

最多人最需要車果陣 , 公司加左車比佢加班疏導
但另一條線一個唔該就拎走架車
咁....加架車黎做咩
(定係只係借 35A 個殼加 40P 班次)

.
LR931 發表於 2009-12-4 00:54 | 顯示全部樓層
原帖由 天空之神 於 2009-12-4 00:45 發表
35A 加車加班 , 加班比 40P
恐怕只有恥笑一途

咁....加架車黎做咩
(定係只係借 35A 個殼加 40P 班次) ...

原來35A係東九線, 還是我理解錯誤?

卡達哥 發表於 2009-12-4 01:04 | 顯示全部樓層

原帖由 樂仔〞 於 2009-12-3 18:47 發表

40P 個邊 D 客唔多過你個 1X 萬人 ?
早繁拎走架車就嘈嘈共
咁屯門夠成日朝早拎哂 D 車去幫 960 260X 啦 , 又唔見佢地嘈 ?
960 部 S10 一日行得一兩單 960 , 又唔見佢地嘈 ?
而家又唔係唔加車俾你 , 得你 35A 多人 ...

我無話40P唔服務多人wor~
我的立場是40P加班是好事,但希望唔好在一條唔夠車行的路線再抽車!

屯門係屯門廠事葵涌係荔廠事
唔同廠都可以「嘈嘈共」,
你問我點解屯門人唔嘈我答唔到你,因為我唔係屯門人~
再者屯門都有輕鐵加西鐵,出市區方便過石梨吧?

260X同960剛好補到鐵路的弱點位,叫做多D客搭下,
定你想佢維持現狀,有客都唔賺錢?

好一個 960 S10,如果35A加到有 S10
佢鐘意點抽車order我都有得佢!

如果加架行唔到最繁忙時間的蛇車,同加無分別!
KR7607 發表於 2009-12-4 01:12 | 顯示全部樓層
原帖由 卡達哥 於 2009-12-4 01:04 發表

我無話40P唔服務多人wor~
我的立場是40P加班是好事,但希望唔好在一條唔夠車行的路線再抽車!

屯門係屯門廠事,葵涌係荔廠事,
唔同廠都可以「嘈嘈共」,
你問我點解屯門人唔嘈我答唔到你,因為我唔係屯門人~
再者屯門都有輕 ...

35A 係多人
但唔好放到佢無限大咁
抽35A 車 唔代表佢少左車 可能有其他線order 番佢
睇野 唔好睇咁表面
樓上夠有上葵人講抽42A
42A 多人 定35A 多人 我講唔到
但42A 車源都緊張下 提議抽42A 係咪又係一個自私行為?
況且...
今次邊個話抽35A...?
未到果日 聖誕老人可能提早派禮物呢

35A 加到S10?
我唸佢正字軌得番30-40 車 咁未有S10 囉?哈哈
960 35A 唔同客源同距離 你比黎做咩?
265M 有十幾架蛇車 得幾架正字軌
35A 用呢隻運行模式 應該幾岩你

KR7607 發表於 2009-12-4 01:14 | 顯示全部樓層
原帖由 天空之神 於 2009-12-4 00:45 發表
35A 加車加班 , 變相加班比 40P
恐怕只有恥笑一途

咁....加架車黎做咩
(定係只係借 35A 個殼加 40P 班次) ...

收好料先
今次係借邊個殼黎加
...未必係你唸咁
買殼上市...未必係lose win
係會有win win situation

卡達哥 發表於 2009-12-4 01:24 | 顯示全部樓層

原帖由 KR7607 於 2009-12-4 01:12 發表

35A 係多人
但唔好放到佢無限大咁
抽35A 車 唔代表佢少左車 可能有其他線order 番佢
睇野 唔好睇咁表面
樓上夠有上葵人講抽42A
42A 多人 定35A 多人 我講唔到
但42A 車源都緊張下 提議抽42A 係咪又係一個自私行為?
...

坦白講,九龍公司抽邊條線加車唔到我同你管,
只不過奇怪有D網友覺得35A好似叮噹個百寶袋咁,
想抽咩都有

我都同意42A多人,爬文得知這班車可能抽東九線新加車,
唔知會唔會11X加班?

講番35A order,除左31B,110,117夜晚果轉外,
重有咩?

重有,265M行咩模式都好,唔關我事,
人地用架S10比,35A鬼有得比