hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士車務及車廂設備討論 (B0) 72 線更換掛牌車
開啟左側

72 線更換掛牌車

樓主| 2304 發表於 2011-9-27 12:24 | 顯示全部樓層

原帖由 teddybus 於 2011-9-27 12:00 發表

啲ADS留返黎得閒特見下特快線咪算囉
拎嚟上72呢條多人夾疏嘅線?唔係呀嘛?

呢d 好事咪沙田廠先做得出 !
自己本區大把線蝕錢都照上大車 金車
鬼叫大埔係孤兒仔咩
沙廠唔順手cut 埋你兩架蛇車咪偷笑囉 !
LF139@72 發表於 2011-9-27 12:50 | 顯示全部樓層
原帖由 2304 於 2011-9-27 12:24 發表

鬼叫大埔係孤兒仔咩

cut幾架S廠字軌走
加番幾架 L廠字軌咪仲好 ~
72 都屬L廠 ~ 人地都經長沙灣, 深水埗, 果邊架架都係新車,金巴 ~
何解 72 經果邊都係得一兩架金 , 仲要係最舊果種 ... = =
Eddie 發表於 2011-9-27 14:00 | 顯示全部樓層

鬼叫大埔係孤兒仔咩

水廠有GX7696同GY8212唔上
其實又關大廠咩事呢?
teddybus 發表於 2011-9-27 14:21 | 顯示全部樓層

鬼叫大埔係孤兒仔咩

咁大埔都有,起碼條275我覺得唔係非用12米金車不可囉
如果72可以做到5分鐘一班我唔介意佢上ADS,可惜佢唔係...
GX7569 發表於 2011-9-27 14:23 | 顯示全部樓層
原帖由 LF139@72 於 2011-9-27 12:50 發表

cut幾架S廠字軌走
加番幾架 L廠字軌咪仲好 ~
72 都屬L廠 ~ 人地都經長沙灣, 深水埗, 果邊架架都係新車,金巴 ~
何解 72 經果邊都係得一兩架金 , 仲要係最舊果種 ... = = ...

即使荔廠加字軌都好
荔廠都係比幾部AV你
冇咩意思
PB7996,SJ7944,TC8986
 樓主| 2304 發表於 2011-9-27 16:32 | 顯示全部樓層
原帖由 GX7569 於 2011-9-27 14:23 發表

即使荔廠加字軌都好
荔廠都係比幾部AV你
冇咩意思

對客好 , 對司機又好
AV 點都好過堆神憎鬼厭既 3+2 龍仔
GX7569 發表於 2011-9-27 16:48 | 顯示全部樓層

原帖由 2304 於 2011-9-27 16:32 發表

對客好 , 對司機又好
AV 點都好過堆神憎鬼厭既 3+2 龍仔

梗係好啦
AV有頭枕,又坐得舒服

不過真係唔明,有AV唔用走去上兩部龍仔
貪過隱?
PB7996,SJ7944,TC8986
hkbw 發表於 2011-9-27 17:26 | 顯示全部樓層
原帖由 GX7569 於 2011-9-27 16:48 發表

梗係好啦
AV有頭枕,又坐得舒服

不過真係唔明,有AV唔用走去上兩部龍仔
貪過隱?

又玩下陰謀論~可能整d 3+2, 等d乘客唔滿足, 又去區議會要求大廠俾d新車入埔廠呢?~
殺雞焉用牛刀?!
FD5410 發表於 2011-9-27 19:07 | 顯示全部樓層
原帖由 teddybus 於 2011-9-27 14:21 發表

咁大埔都有,起碼條275我覺得唔係非用12米金車不可囉
如果72可以做到5分鐘一班我唔介意佢上ADS,可惜佢唔係...

275 仲有部 3AV...
就算個字軌要柯打大線(唔清楚使唔使), AV 都夠啦下化

71A 又係攞住兩部 3AV
唔係話佢客量差到要用 ADS, 不過用返康豪/用十一米車都夠啦...

Oliver_ME16 發表於 2011-9-27 19:11 | 顯示全部樓層

原帖由 hkbw 於 2011-9-27 10:51 發表

不於提早湯晒D ADS?

其實都係車, 而且幾年內都會湯啦~~

如果換部直金俾你, 就算載客量差唔多, 你地都會以坐得舒適為由非常開心~~

我想問下你
我幾時講過要直金?
你邊一篇文見倒我話要直金?

老實講只要唔係ADS,你比部黃柱龍我都收貨
我只希望你可以日日試下由深水"步"經大埔道/大埔公路企到返大埔既滋味
你就唔會講得出呢d同"何不食肉糜"同一個層次既論點

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
Gary_B + 1 好一句"何不食肉糜" 一語中的 ...

查看全部評分

我...