hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 有apower一問
開啟左側

有apower一問

箭豬 發表於 2012-6-10 14:45 | 顯示全部樓層

原帖由 kwyeung 於 2012-6-10 14:40 發表
0 N' y& S9 [2 W. K! A
/ k* W/ l) C! h  i- r# n6 f% `  G9 l( W$ W( a2 i& x, S! i
咁你又咁緊張講咁多篇文?

4 w1 h# ]% S7 C我唔緊張過往既負評分,我係緊張而家無負評分,不知幾高興
edhong 發表於 2012-6-10 14:47 | 顯示全部樓層
箭豬 發表於 2012-6-10 14:50 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-6-10 14:47 發表 % |* O& a  H' E) y# ^1 q

$ _, O$ k' ~' Z( I負47無得再負, 當然高興

6 {4 M5 K6 B3 \4 B我都做左咁耐CD-ROM啦,你要負到我無得再負都無所謂架,% T7 v/ w6 F. u# Y: l* t
我係開心有d自以為正義使者無左呢個tool去滿足自己je~ ( F: [2 o: h/ I# h2 F

# _5 V  [& ~! N3 U" U[ 本帖最後由 箭豬 於 2012-6-10 14:53 編輯 ]
AVD1 發表於 2012-6-10 14:53 | 顯示全部樓層

原帖由 kay 於 2012-6-10 14:12 發表
8 c. z& v2 ?6 H$ ]+ X7 \大家講到無左負評好好
% v0 }, ~# {$ q* d& H% E, V但又有無考慮過,加分可以有曲線成份?
0 _6 i% O  S4 ^  T, c
9 ]- |+ I1 k+ b: _8 ^4 A. G  {我like你,但like既理由唔係寫好,係寫批評,依然有得玩
7 b6 g% |' p- a2 S& j) p
0 Y& [# ^8 i2 G. O+ ^何況呢個世界係應該有讚有彈% I9 i/ O1 t: \  N0 M8 S! F

2 K& k& [- J' P" ?6 ]' F. Z心水清既版友其實都知負評點解會被單方面取消0 @- X% ^- D. a. k& l
究竟係因為根本性問題,定係 ...

) W; t- Y0 I9 v# s( D9 ?# y
, Q% T& ?, E- K, G$ \唔想無啦啦騎劫左隔離個 post, 一次過起度講埋啦 ~
; L1 n) C2 N' H" t2 X% k- G: s$ h8 I8 Z8 |6 w
原帖由 kay 於 2012-6-10 12:58 發表
0 m) C/ O7 B  S4 B) q: x# r& W( f, a7 F- D- w: d* ~* A- S
即係咁
+ y# i9 S( {5 s% N要打壓異己係要有權力既人先會做到....# M8 m. V& a2 w- n. N$ h3 w1 B
(係現實,好少見巿民打壓巿民)
0 J/ g- F) [; f5 I
& `: k7 F  o$ a- {- L' Q負評就叫做打壓異己,平心而論,呢個只係個擋箭牌
4 W3 c& e- A" y3 G: F  e係要打壓異己,莫過於停你版、停你貼文權先...呢個都係admin先可以approach到..2 G5 M1 R; z3 o" z  e; X
: t" _3 K; R/ i. z" U" y
有D野唔係 ...
- N6 k+ i( {( s8 |$ V) r  \" o7 ?
/ e+ [$ q+ {+ x- V- @
如果我用羊群心理, 驚死執輸呢八個字又會唔會比打壓異己好 D ?
) ?' R# ]  o0 R- ?; f# F; s; q' Z
7 Y2 T, b/ y4 z3 ]6 m' Y, ~  M  V又或者倒轉咁講, 2 q; {5 y) w- ?- t
咩你唔發覺以前 B3 板一向一開始有人扣分之後, 之後就成班人跟去扣分咩 ?
  y* `6 Y9 T+ Z6 @8 M% Y( `6 s% h7 n' X4 ]" M+ R* j' @3 l
當初未有 set 死頂多 -1 分 o既時候,
4 K6 H1 d5 L( \D 人真係, -3, -5 分都比得出, , e/ m5 {) e8 h) o1 @* k
另外, 有部份扣分原因我諗你都估唔到 - 我最記得兩個 "關你乜事", "紅衛兵" 咁就扣左人地分...- D" V: W$ [# @/ ?& a( m; p0 F( ^1 c

" I7 d0 j- A0 _+ a. ^我想講當初其實一樣有板友因為亂用 aPower 而被警告 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1
edhong 發表於 2012-6-10 14:59 | 顯示全部樓層
箭豬 發表於 2012-6-10 15:01 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-6-10 14:59 發表
, }+ z- s/ s  t( [# r4 G2 t
8 E1 h- I! G2 H" W8 m/ k0 |+ n3 n; E% p* T
奇怪, CD-ROM都發咁多文既?
個account開左3年多d,得百幾篇文都算多?
' N/ Q! p/ ^) w6 k9 S# G, M我唔理你既標淮係點喇,總之個account係我既,
6 o; }- y2 F0 H我鍾意出聲時就出聲,唔出聲時就唔出聲。
kwyeung 發表於 2012-6-10 15:06 | 顯示全部樓層

原帖由 AVD1 於 2012-6-10 14:53 發表
- W/ Y, U) j% f1 p& A$ T
+ X5 v0 E% \' G4 O  k) L- e; x, \- o. U/ F$ }' ^
唔想無啦啦騎劫左隔離個 post, 一次過起度講埋啦 ~
: e$ z* K2 B9 l
& i9 k7 _% h, u
1 v! |. E5 @( I3 \$ [5 m( U5 J$ s( K# y
% A( q/ |8 |8 Q" H1 X如果我用羊群心理, 驚死執輸呢八個字又會唔會比打壓異己好 D ?
1 v' m* f1 r+ r8 E
- V' }" |; M: d( U3 g2 \2 K* e又或者倒轉咁講, ( {  g" ]( l. x4 X
咩你唔發覺以前 B3 板一向一開始有人扣分之後, 之後就成班人跟去扣分咩 ? 7 K, U% i. S% O9 [# g9 b  A7 E
...

; |% z7 s$ m" t) m/ v& A* \' v# o: s- P6 f! x% z5 a7 v. y
我係度玩左咁多年, 除左意見不合俾人惡意扣過1分, 真係無人俾過負評。
8 j- L1 J6 `; M1 y! k或者係我十分好彩, 俾人羊群心理正評都試過,
/ {6 r( L, k) a4 R. S6 S同樣係羊群心理, 點解人地負評, 我會係正評呢?: G  ^" f/ E8 b* u  \
可能時空出錯, 集體正負不分掛?

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
kay + 1 靚抽,公道自在人心,正負皆有因 ...

查看全部評分

edhong 發表於 2012-6-10 15:13 | 顯示全部樓層
箭豬 發表於 2012-6-10 15:19 | 顯示全部樓層
原帖由 edhong 於 2012-6-10 15:13 發表
5 x5 F; I5 E8 D" {: e
8 s+ `& ^8 `" H6 U6 k% v) z
/ {- A8 d0 v6 I& ?2 V  G! ]咁就唔係叫CD-ROM喇, 有負47分真係合理
你喜歡啦~呢個係你既標淮
kay 發表於 2012-6-10 17:17 | 顯示全部樓層

原帖由 箭豬 於 2012-6-10 15:01 發表
! M2 H! l% @" Z4 [& d個account開左3年多d,得百幾篇文都算多?
3 p# |/ B1 t( i我唔理你既標淮係點喇,總之個account係我既,: g7 M8 a8 c: H4 G! t
我鍾意出聲時就出聲,唔出聲時就唔出聲。
0 I) \5 `& B0 w& L' r' E
其實呢度大把雪藏acc,百幾都真係多  U, p2 }6 L: Q% e
2 k& c  B4 B# W' B0 S6 Q
老實,依家有咩事,第一時間按報告掣啦,最符合成本效益
+ U/ N4 h3 W7 o3 _; X- L唔扣分,咪話比版主知有人可能需要適當處分,無論大事小事,版主/版友都要重視
7 Y! ?$ C+ R2 _同一種想法可以用不同行為表達,呢度唔少人都識變通係真既...唔好太睇小就真既...
世界很簡單 人類很複雜