hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 如九巴81變新巴做
開啟左側

[問題] 如九巴81變新巴做

mingfai31 發表於 2014-4-16 07:16 | 顯示全部樓層

原帖由 ccw819p 於 2014-4-16 01:25 發表
搭的士?我尼啲草根階層俾到三個七上寶馬山俾吾起百幾蚊
事實上,我都冇話過遲到?何必同我講責任論?
失預算同遲到好似係兩回事,搞清楚概念先
如果尼個世界好多野冇犯法就吾提出
咁如果係咁尼個社會市民七一吾洗上街遊 ...

早繁係新時代廣場等車上寶馬山根本車海咁黎
平均候車時間唔多過三分鐘
我又唔明有幾難上車?
如果你嫌車海唔夠早(7點前)
都可以搭2X轉49M
百幾蚊俾唔起10.4/9.2俾得起掛?
俾唔起既就要早D去搭車架啦

咁..冇遲到咪冇事囉
我只係講緊失預算既最壞既結果

至於你QUOTE我個段
只係我既個人搭車經歷
並不代表我有表達過對新城公司既想法
請攪清楚
EH2674 發表於 2014-4-16 20:09 | 顯示全部樓層
原帖由 mingfai31 於 2014-4-16 07:16 發表

我又唔明有幾難上車?
都可以搭2X轉49M

咁..冇遲到咪 ...

你到底明唔明個問題係邊架?搞到今時今日個衰樣,係城巴搞出黎,點解唔係城巴去正視問題,而要市民去就?閣下都幾A字膊喎!你話早繁準時,我唔駁你,我無留意過,但我眼見中午十二點幾同下午五點幾杏花村東行都可以玩到三拖,又或者連寶馬山方向都可以行孖必,城巴都唔做野?
強人所難,不可一不可再
ccw819p 發表於 2014-4-17 00:22 | 顯示全部樓層
原帖由 mingfai31 於 2014-4-16 07:16 發表

我又唔明有幾難上車?
都可以搭2X轉49M

咁..冇遲到咪 ...
你講野都前後予盾下,一時講Isr
一時講新時代廣場,不如下次講其他地區牙
尼個講緊85,吾係新時代廣場
是問柴灣杏花邨又點搭2x,照你道理一條線出問題
用其他線做,不如你坐地鐵啦...一定幫到你
九巴前年冇脫班...係慈雲山幾多鬼車做數..一定冇脫班架
我都係話回應你話新城服務有幾好,內面包含你講82我只要問你一句

你既經歷代吾代表一切?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
tridents + 1 + 1 你既經歷代表一切

查看全部評分

ccw819p 發表於 2014-4-17 00:29 | 顯示全部樓層

原帖由 mingfai31 於 2014-4-16 07:04 發表

我回緊個位講緊早繁
你呢位第三者冇啦啦走黎回我全日?
你攰啦..訓醒左睇下我回緊乜野先啦
睇完#82先睇#84架
唔係既話唔需要引用啦
所以你呢D叫離題

更何況85而家唔係個個都碌
我上幾篇咪講左囉
請你先爬文後回帖 ...
我話早繁係味代表一切,全日流流長係咪得早繁?
是問有幾離題你既定義係味任何人走到你既思想範圍就叫離題
請賜敎
krausssammy 發表於 2014-4-17 19:15 | 顯示全部樓層
收車唔緊要, 脫班唔緊要。
點解唔可以用手機Check 巴士到站時間?
好似CityFlyer 咁??
mingfai31 發表於 2014-4-17 19:58 | 顯示全部樓層
原帖由 ccw819p 於 2014-4-17 00:22 發表
你講野都前後予盾下,一時講Isr
一時講新時代廣場,不如下次講其他地區牙
尼個講緊85,吾係新時代廣場
是問柴灣杏花邨又點搭2x,照你道理一條線出問題
用其他線做,不如你坐地鐵啦...一定幫到你
九巴前年冇脫班...係慈雲 ...

82單野費事同你爭論啦
可能我好好彩而你又次次咁唔好彩
同埋我好似冇講過我既經歷代表一必bo
又係度砌我生豬肉

你#88只說明你早繁(假設上班係呢段時間)85等車等好耐
所以我用車海呢樣說明
不過你好似未答番我85上繁有幾難等車bo
定係係度老作吹得就吹?
另外你轉個頭就話講緊藍灣唔係講新時代..你都得架啦
乜你#88有講過咩?
我習慣回人帖只針對我所引用去講
以免離題
不過同你講OT呢樣野好似有D對牛彈琴...

另外你真係唔識諗有咩代替品..
我用2X只係例子姐..實際咪睇你係邊搭車而(可以去)揀2X/8/8P轉寶馬山車囉
唔駛我教呀嘛?
mingfai31 發表於 2014-4-17 20:04 | 顯示全部樓層

原帖由 ccw819p 於 2014-4-17 00:29 發表
我話早繁係味代表一切,全日流流長係咪得早繁?
是問有幾離題你既定義係味任何人走到你既思想範圍就叫離題
請賜敎

SORRY
#82只有論述到早繁
所以我#84就用佢既論點去回答
我係答緊人地問題而唔係答緊你既問題

你可以係其他回帖到講全日
但我有權選擇回唔回你
而唔係一句"一個早繁定生死?"同"睇野客觀D"黎質疑我
亦唔代表你可以用你既思想套落我既思想唔該!!
mingfai31 發表於 2014-4-17 20:07 | 顯示全部樓層
原帖由 krausssammy 於 2014-4-17 19:15 發表
收車唔緊要, 脫班唔緊要。
點解唔可以用手機Check 巴士到站時間?
好似CityFlyer 咁??

個問題係俾運吉見到先緊要..
有冇巴士公司會自己打爛自己飯碗...
仲要自己出錢整
mingfai31 發表於 2014-4-17 20:10 | 顯示全部樓層
原帖由 EH2674 於 2014-4-16 20:09 發表

你到底明唔明個問題係邊架?搞到今時今日個衰樣,係城巴搞出黎,點解唔係城巴去正視問題,而要市民去就?閣下都幾A字膊喎!你話早繁準時,我唔駁你,我無留意過,但我眼見中午十二點幾同下午五點幾杏花村東行都可以玩到三拖,又或者連寶 ...

其他時間我都冇講過野..
其實你應該係去問老城而唔係問我..

另外..以閣下既聰明才智..
你認為老城可以做D乜呢..

PS.請記著..寶馬山無需要因為一條線而請一個站長燒錢
s3v12 發表於 2014-4-17 22:10 | 顯示全部樓層

原帖由 mingfai31 於 2014-4-17 20:10 發表

其他時間我都冇講過野..
其實你應該係去問老城而唔係問我..

另外..以閣下既聰明才智..
你認為老城可以做D乜呢..

PS.請記著..寶馬山無需要因為一條線而請一個站長燒錢 ...

請個站長上山就一定只系管85?
お可愛いこと~