hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴35X開辦和35S取消消息
開啟左側

[服務調整] 九巴35X開辦和35S取消消息

Snoopy@FB8617 發表於 2015-3-20 16:51 | 顯示全部樓層

回復 190# 的帖子

1.
若果你試下拉長同短少少
其實會有唔同效果
啱啱拉完出現既結果分別有
8 vs 10
9 vs 11

兩分鐘差距但少一批客
雖然大埔道要停站
但西廊可嘗唔係停鴉蘭街?

2.
假定經西廊可以7分鐘落到鴉蘭街
快三四個字即係平時35A要行五個字至半個鐘?
某巴士公司疑似謊稱區議會重組方案經區議會通過
GW4866 發表於 2015-3-20 20:59 | 顯示全部樓層
原帖由 Snoopy@FB8617 於 2015-3-20 16:51 發表
1.
若果你試下拉長同短少少
其實會有唔同效果
啱啱拉完出現既結果分別有
8 vs 10
9 vs 11

兩分鐘差距但少一批客
雖然大埔道要停站
但西廊可嘗唔係停鴉蘭街?

2.
假定經西廊可以7分鐘落到鴉蘭街
快三四個字即係平時35A要行五個字至半個鐘?
1.
呢條35X係預你油尖旺特快,而唔應該做埋深水埗囉

雅蘭街唔鐘意可以唔停既,停既叫做做到下太子

2.
岩岩睇返上年拍過既336行車片,原來由蝴蝶谷交匯處燈口去到渡船街只需五分鐘多d(到落旺角出口四分鐘)
我預佢落橋燈位停燈兩分鐘,都只係7分鐘去到雅蘭街
同一時間行大埔道我諗仲未到太子

早繁後日間至晚繁35A由蝴蝶谷道去到太子埋站要20-30分鐘架

打開門,行出去,去遠啲!
siusiupeople 發表於 2015-3-20 23:52 | 顯示全部樓層
siusiupeople 發表於 2015-3-20 23:53 | 顯示全部樓層

238X 發表於 2015-3-21 00:09 | 顯示全部樓層

回復 193# 的帖子

正正係因為北行一定要行大埔道,
咁除非北行可以飛哂大埔道啲站,
否則一定會有人嘈「點解北行有站南行無站」

咁嘅情況下,南行唔經大埔道都幾難。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
238X 發表於 2015-3-21 00:10 | 顯示全部樓層
原帖由 eric278 於 20/3/2015 09:14 發表

都係白鴿黨

你覺得我係唔知先至問呢條問題?
toyl 發表於 2015-3-21 00:12 | 顯示全部樓層

原帖由 238X 於 2015-3-21 00:09 發表
正正係因為北行一定要行大埔道,
咁除非北行可以飛哂大埔道啲站,
否則一定會有人嘈「點解北行有站南行無站」

咁嘅情況下,南行唔經大埔道都幾難。 ...

有條28號線,一邊停晒5號D站一邊唔停,但係呢比意見叫九巴唔入九龍城迴旋處提速呢又拒絕喎
siusiupeople 發表於 2015-3-21 00:20 | 顯示全部樓層
238X 發表於 2015-3-21 00:42 | 顯示全部樓層
原帖由 siusiupeople 於 21/3/2015 00:20 發表

開特快線唔停深水埗一定會有人嘈,我地始終唔可以因為少數人嘈而唔去做某D 重組理順番走線,
大埔道已經入左深水埗區議會範圍,他日35X 做起左想唔做深水埗,班地區人士一定會群起攻之。
今次九巴真係捉晒蟲。

最怕人哋條數唔係咁計。

難聽啲講,31B / 36A (以至 36B) 都係欽州街走咗人,
35X 就算行大埔道都已經 skip 哂 31B (以至 36B) 範圍。
假如 35X 做起 (無論行咩路都好),35A 少咗獨市,
有機會變成好似當年 68 咁嘅雞肋線,
到時拉 31B 又唔係、改 35X 又唔係,唔夠車分,一樣係捉蟲。

36B 本身南行唔經長沙灣道,
所以我唔用嚟比較。不過用呢個方向諗,
我都有啲懷疑你哋嗰兩粒眼中釘講嘅
「36A 拉上九龍塘」唔係無的放矢,
至少咁樣可以填咗一旦 36B 上西廊,
深水埗嗰段空缺 (九龍塘用嚟擺嘅啫)

不過如果你問我上梨木樹嗰條快線點行,
不如直情來回程都行西廊甚至三幹,
經葵涌道上山算喇。
驚唔夠客源咪叫自己做 32X,
入埋象山石圍角益下佢哋囉。

FY5856 發表於 2015-3-21 01:12 | 顯示全部樓層

搭單,35A 將於同日 (3月23日星期一)修訂班次
(網上冇通告但站頭有)

只列出班次更改 (紅字為新班次)
安蔭開
星期一至五
0700 - 0940  5-8 → 5/8
0940 - 1400  10-12 → 10/12

星期六
0530 - 0730  10
0730 - 1400  7-10
1400 - 1700  12-15
1700 - 1830  10
1830 - 2030  15
0530 - 1400  7-10
1400 - 2030  10-15