hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) *別了‧JHMEG86800S-217756*
開啟左側

*別了‧JHMEG86800S-217756*

CZ_6686 發表於 2006-5-28 11:53 | 顯示全部樓層

原帖由 lee329 於 2006-5-28 10:13 AM 發表

要賠20-22k最好搵齊d最近買料/安裝單據,唔係佢地呢d識途老馬就有藉口比小d錢架.
同埋有冇可能到時係個的士司機/車主搵公正行同你傾呀?

ps:悼JHMEG86800S-217756

不過講真,買料既野佢都唔會理你
只係睇番個市值...

我係的士佬就死人都傾掂佢!
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
Dolphin 發表於 2006-5-28 12:42 | 顯示全部樓層
個的士佬真係離晒譜,好在人無事.
舊既唔去,新既唔來,買過架仲正既~~
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:52 | 顯示全部樓層
原帖由 6008-JU1220 於 2006-5-28 09:28 發表

女朋友冇事ma?......
好彩人冇事.......

你又會食左件豐田三文治既......
你架EG又會比架comfort"林" 一撞入晒肉...
架車而家得四隻門係要得....

奇哥...係唔係仲諗住要civic呀?

人無事﹗
但係今次咁撞一撞,發覺 CIVIC 車都算 OK 硬淨,車頭車尾係無o左,但係架的士以起碼 50 km/h 撞埋o黎,車尾都係凹到咁,未隊入尾坐車箱,都算可以接受o既~

*係呀﹗睇o左,試o左車喇﹗等的士佬一賠錢就換車o架喇~
NISSAN Presage 2.4 CVTC
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:53 | 顯示全部樓層

原帖由 6008-JU1220 於 2006-5-28 09:45 發表

haha....你有冇諗住囉個頭冚同沙板用呀??
出左事之後你好似在場...

奇哥個"B16B"盤頭仲留唔留呀?

佢當然在場啦﹗Team EG8 成員有事,後勤車梗要出動﹗

個紅盤頭無事,可以用返﹗但聽說有架 EG 要用我架舊車個爭口,所以應該點都會拆o架喇~
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:55 | 顯示全部樓層
原帖由 lee329 於 2006-5-28 10:13 發表

要賠20-22k最好搵齊d最近買料/安裝單據,唔係佢地呢d識途老馬就有藉口比小d錢架.
同埋有冇可能到時係個的士司機/車主搵公正行同你傾呀?

ps:悼JHMEG86800S-217756

我今朝已經打緊個 Proposal,包含而家市價車價、拖車、保險、牌費等費用問題﹗大把證據唔到的士佬唔賠~
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:56 | 顯示全部樓層
原帖由 trident322 於 2006-5-28 11:31 發表
豐田推本田再撞豐田~~~

部IS200幾硬喎~~~

女朋友無事呀??

架 IS200 硬唔硬就唔知,但係當時係我架車因為 Low 到個車頭極低,所以係剷起o左佢架車到我車頭燈位咁高再 sir 返落地…所以佢只係花少少…
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:57 | 顯示全部樓層

原帖由 CZ_6686 於 2006-5-28 11:51 發表

仲好講...諗住食午餐果陣收到某人電話
話撞斷左個龍門架,我就已瞪大左隻眼,
即係飛出去,多得阿霖哥,如果唔係我諗我有排都未到
案發現場

可憐地我個午餐就咁報銷左

我打俾您果時我只係企o左o係車頭望住個出緊煙o既車頭之嘛,都未行去車尾睇~

您返到屋企無食埋佢咩?﹗
 樓主| FX8173 發表於 2006-5-28 12:58 | 顯示全部樓層
原帖由 CZ_6686 於 2006-5-28 11:53 發表

我係的士佬就死人都傾掂佢!

唔傾咪搵保險賠囉﹗但到時就唔係呢個價﹗況且如果一 Claim 保險,佢下年保費就哈哈哈喇﹗
6008-JU1220 發表於 2006-5-28 13:05 | 顯示全部樓層
原帖由 FX8173 於 2006-5-28 12:53 發表

佢當然在場啦﹗Team EG8 成員有事,後勤車梗要出動﹗

個紅盤頭無事,可以用返﹗但聽說有架 EG 要用我架舊車個爭口,所以應該點都會拆o架喇~

不如你轉做Team AE100啦....
Touchwood: 如果有下次..我一定出黎救你...

加上我最多叫個friend平d賣條FX面罩同泵把比你...
而家起碼有兩條泵把放左響屋企後山...

Bridgestone Potenza RE55S
6008-JU1220 發表於 2006-5-28 13:08 | 顯示全部樓層

原帖由 FX8173 於 2006-5-28 12:57 發表

我打俾您果時我只係企o左o係車頭望住個出緊煙o既車頭之嘛,都未行去車尾睇~

您返到屋企無食埋佢咩?﹗

你架車出煙..都係因為爆水箱..d 水蒸汽o者....冇野既...
除非你出黑煙啦
Bridgestone Potenza RE55S