poondriver 發表於 2018-12-28 18:24

hz6751 發表於 2018-12-28 14:42
往荃灣西站方向一樣自23/12有問題的,經常顯示第一二班車或第二三班車同時到站,或顯示兩班車相隔幾分鐘, ...

今朝我見荃灣方向係正常出三班車

而家一睇 返將軍澳方向真係收晒皮;P

noname617 發表於 2018-12-28 18:27

hz6751 發表於 2018-12-28 14:42
往荃灣西站方向一樣自23/12有問題的,經常顯示第一二班車或第二三班車同時到站,或顯示兩班車相隔幾分鐘, ...

網頁無乜用架,電話落案加去交通投訴組落案,九巴就會處理下

HS1588 發表於 2018-12-28 20:07

唔怪得尋日睇 ETA load 唔到 290,
坐 61X 諗住黃大仙轉九巴去牛池灣村, 見到 214 290A 都要等 >10 分鐘就落左地底;P

angus8888 發表於 2018-12-29 13:42

有返ETA,但係真係有脫班,開30min一班

RE508@41 發表於 2018-12-29 17:00

angus8888 發表於 2018-12-29 13:42

可能人車都唔夠,依家就正常番,但輪到290X開40

RE508@41 發表於 2018-12-29 17:01

RE508@41 發表於 2018-12-29 17:00
可能人車都唔夠,依家就正常番,但輪到290X開40

補返張圖

MT695 發表於 2018-12-29 23:06

RE508@41 發表於 2018-12-29 17:01
補返張圖

尾站睇有乜意思
一快一慢40分鐘唔出奇

3ASV174 發表於 2018-12-30 01:22

MT695 發表於 2018-12-29 23:06
尾站睇有乜意思
一快一慢40分鐘唔出奇

290X 個時間一直都係唔準,
佢似乎只係用以前繁時行車時間估出黎,而大部分時間都唔會實時更新。
頭先我搭荃灣西尾車返將軍澳,安泰邨顯示尾車仲有 20 分鐘先到,實情架車已經去到安達。

ViviTse 發表於 2018-12-30 13:19

真心,290X全日之前,已經好多人warn定話「290脫班脫到咁,最勁脫到40-60,仲想290X全日,到時仲得了?」

本身我都只係一半擔心,一半覺得係危言聳聽,但估唔到全日咗先至一個禮拜,就已經成真.........

053h4 發表於 2018-12-30 13:21

頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴290X全日服務翌日,290班次資訊被消失至今!