miklcct 發表於 2019-1-30 15:31

竟然想郁條101X唔入商貿區?!叫人觀塘道落車係咩玩法?去商貿區有咩補償?

我而家收工之後趕去商貿區上堂或者開會就係靠條101X,條101X咁改法,未過到海已經遲到啦!港澳碼頭後直入中環繞道隧道就合理。

leungky0528 發表於 2019-1-30 16:12

101X個改動似乎係想去除九龍灣有多條全日服務嘅瑕想......但641同時間又無動作,唔知想點......

qunow 發表於 2019-1-30 16:21

101X入金鐘道想點?

qunow 發表於 2019-1-30 16:26

JC8385 發表於 2019-1-30 15:08
問題不在特車線
問題在於又加價

今次RPP好似都有好幾條線要取消星期六上繁而唔止一兩條,未必係只是因為一兩條線的個別收費等因素而作出

qunow 發表於 2019-1-30 16:52

…其實西隧繞道線北行全部改出灣仔出口係咪有個因素就是說繞道中線環出口還沒這麼快能駁到林士街天橋?

ricky 發表於 2019-1-30 16:57

leungky0528 發表於 2019-1-30 16:12
101X個改動似乎係想去除九龍灣有多條全日服務嘅瑕想......但641同時間又無動作,唔知想點...... ...

其實641往九龍行紅隧,變番141,藍田收車仲好。

kingprowm 發表於 2019-1-30 17:16

新界東咁多直接過海線,星期六又唔塞車,搭直接車好過搭東鐵轉 301,何況 104 都足夠應付

YY487 發表於 2019-1-30 22:07

JC8385 發表於 2019-1-30 14:51
0補償真係當區佬橡皮圖章

301 改動唔需要諮詢路線主要客源嘅區議會(即係新界東鐵沿線)

TuNg''=) 發表於 2019-1-30 22:24

053h4 發表於 2019-1-30 13:59
干諾道中塞過電車路。(如果要停怡和大廈)

但係下繁佢係軍器廠街天橋出番海皮入紅隧,分分鐘仲慢過主線行灣仔道

特登等既誘因低到呢。

Ravenclaw 發表於 2019-1-30 22:45

TuNg''=) 發表於 2019-1-30 22:24
但係下繁佢係軍器廠街天橋出番海皮入紅隧,分分鐘仲慢過主線行灣仔道

特登等既誘因低到呢。

未必,條101x個快位系飛九龍城,我冇體錯吧?佢除時快過641到牛頭角什至觀塘...

做大既話殺傷力可以好大...
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: 2019-2020年度灣仔區巴士路線計劃