T277 發表於 2019-4-19 10:57

HS1588 發表於 2019-4-18 16:59
係咪就係由 60M 60X 減班找 263C 條數 ?

根本60M/60X都過密
60M上繁幾乎無一班係企人上公路

Kookaichun 發表於 2019-4-19 12:04

263C開線通告

lsc04d11 發表於 2019-4-19 12:12

其實回程要停城隧即係對客量不太自信。。。。 去程一上錯車又冇城隧頂頂佢

paul2357paul 發表於 2019-4-19 14:23

Busways 發表於 2019-4-1 07:15
小弟認為,屯埔線可以分為 263C,經屯公同吐公,繁特服務;及 262,屯門 (屯興路) 開出,經青山公路,元 ...

嫌上下繁吐公埔公唔夠塞?

HS1588 發表於 2019-4-19 14:39

T277 發表於 2019-4-19 10:57
根本60M/60X都過密
60M上繁幾乎無一班係企人上公路

我地活係平行時空 ?
60M 七八點果段時間幾乎班班都要企喎
下繁出荃灣都起碼坐滿

KW2523 發表於 2019-4-19 14:56

走去兜九幹,我不如搭44系/261X轉ERL:L

shakugan2005 發表於 2019-4-19 15:03

HS1588 發表於 2019-4-19 14:39
我地活係平行時空 ?
60M 七八點果段時間幾乎班班都要企喎
下繁出荃灣都起碼坐滿

某D人唔鐘意某D線未拎某D時間既數據去睇, 特別係運輸處, A33/A33X可以加班反而E33減班E33P果D叫全日服務, 263明明就係有過剩空間, 60M/60X/61X/961等上繁班班車去到豐景園都係企既, 反而263有幾多班會有人企住上皇珠路? 60M/60X/61X/961等可以一部車做足小欖轉車站前後位, 如果為左轉車站果面而要開密263咁又預左有車吉住出荃灣, 以往果班人都過去屯門市中心搭車, 點解依家要拎兩部車去接一部車既客? 仲要抽D明明一部車去做一班客既60M/60X去加開263先不明智, 應該係搵下D人邊度出去轉263而係263抽車去果度(例如屯門碼頭/兆康先算啦)再開條支線不停小欖轉車站直去城隧, 所以263A/263C應該不停小欖轉車站而停城隧轉車站, 而且唔應該跟足263屯門區走線行而要係屯門碼頭/兆康等地開先係

Breadd18 發表於 2019-4-19 15:11

shakugan2005 發表於 2019-4-19 15:03
某D人唔鐘意某D線未拎某D時間既數據去睇, 特別係運輸處, A33/A33X可以加班反而E33減班E33P果D叫全日服務,...

263唔企人又點呀 一下屯轉都上爆啦,60M琴日8點25分左右離開屯轉全車只有三十人

shakugan2005 發表於 2019-4-19 15:21

Breadd18 發表於 2019-4-19 15:11
263唔企人又點呀 一下屯轉都上爆啦,60M琴日8點25分左右離開屯轉全車只有三十人 ...
咁唔通屯門轉車站有人住? D人係邊度標出黎? 咁總有車屯門轉車站落哂人吉住出去嫁喎? 依家未講緊要拎兩部車去載一部車既人? 你唔好同我講話D人搭60M轉263? 你不如數下59M出荃灣仲有幾多人剩先! 要減車咁唔該所有M車唔好入去浪費時間, 要轉往葵涌既唔該出愉景新城轉, 長途線互轉都已經補差價, 咁先做到落幾多上幾多! 仲有我明明見住7點25分60M/60X/61X都企人, 263班班都仲好多位剩, 窗口位都唔滿, 睇怕我地真係係平行時空, A33太多客需要加班E33唔夠客需要減班

Breadd18 發表於 2019-4-19 15:26

shakugan2005 發表於 2019-4-19 15:21
咁唔通屯門轉車站有人住? D人係邊度標出黎? 咁總有車屯門轉車站落哂人吉住出去嫁喎? 依家未講緊要拎兩部車 ...

我雖然唔多經驗 但有一次星期四(18年12月13日)7:55左右到屯轉排第4 約8分鐘之後有架263上咗,但全車已坐爆(企多十幾個走人) 三四十人留後
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9
查看完整版本: 九巴263C開辦消息