KTL-A137 發表於 2019-10-10 18:51

T277 發表於 2019-10-10 11:15
好似紅隧103/113/117咁,開條外坑將D少客線擺外圍上落已經搞定啦,例如251M果堆得三兩班 ...

啲魚一落車就瞬移去隔離坑? 加行人過路線? 加天橋落腳點?

天空之神 發表於 2019-10-10 18:53

其實最簡單既方法係開279P粉嶺開
類似 73P 咁做,收貴一級,即$16.6 左右去葵涌葵福路,葵芳及葵興站

抽278x 行
搶錢直達車要上既始終要上

JC8385 發表於 2019-10-10 19:10

ryandroid 發表於 2019-10-10 18:33
返工時間分秒必爭
啲客自然係有得上車就上
上唔到上一班嘅客自然想盡快上下一班

而且最重要嘅係
68X站位同265B差咁遠
話飛就飛咩

MCMoore 發表於 2019-10-10 19:12

類似 73P 咁做,收貴一級,即$16.6 左右去葵涌葵福路,葵芳及葵興站

不如開幾班68P收貴一級啦,收$11.1,同埋回車快過北區開出

ryandroid 發表於 2019-10-10 19:26

73P 長過73X 咁多就話收得貴je
大大條279A 慳咗百和路嘅里數拉去葵涌都得
收得仲貴過277E有冇咁狼?
(唔好有人出嚟問車從何來
277E 都有得加車
歡迎九巴加車俾279A 玩兩繁去葵涌
全日更好)

David_hk 發表於 2019-10-10 19:49

MCMoore 發表於 2019-10-10 19:12
不如開幾班68P收貴一級啦,收$11.1,同埋回車快過北區開出

Why not both?
68P真係開的話 直接由眾安街開始停 留返比有需要的乘客會唔會比較好?

MCMoore 發表於 2019-10-10 20:06

David_hk 發表於 2019-10-10 19:49
Why not both?
68P真係開的話 直接由眾安街開始停 留返比有需要的乘客會唔會比較好?

我會建議行德士古道出,第一站國瑞路公園算

ryandroid 發表於 2019-10-10 20:15

David_hk 發表於 2019-10-10 11:41
68M開早繁特班直接去葵可行?

係減少咗部分68M 轉69M/265M/269M/269A 嘅人潮嘅
但葵涌條隊似乎係279X/279A佔多數

我個人認為
真係比較全面啲解決天水圍區以外全日冇車出葵涌嘅話睇下可唔可以咁改
265M 跟265B 天水圍段行
269M 飛走景湖改經朗屏站及元朗站先上公路
269A早繁美湖後直去欖隧(可安排回程)
咁唔使淨係得早繁先整架68P元朗去葵涌
68E 可以拉去洪福邨等洪水橋都有架平啲嘅車去青衣或者轉去荃葵

279A 就全日改經大窩口站返青衣
(再三強調最多只限星期一至五全日,星期六日維持279X 服務俾青衣人北上,很重要所以再三強調)

ryandroid 發表於 2019-10-10 20:18

MCMoore 發表於 2019-10-10 20:06
我會建議行德士古道出,第一站國瑞路公園算

唔停眾安街都入一入荃富街好啲
嗰度離荃灣總站都有段距離
而且都多人返工

JC8385 發表於 2019-10-10 20:31

ryandroid 發表於 2019-10-10 20:15
係減少咗部分68M 轉69M/265M/269M/269A 嘅人潮嘅
但葵涌條隊似乎係279X/279A佔多數

走回頭路改返慢265M
我勸你諗都唔好諗啦
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: 欖隧轉車站早繁南行有冇得唔攬炒?