E500facelift 發表於 2020-2-19 12:51

61233 發表於 2020-2-19 12:35
75X起樂富龍城客量都ok

btw 85x都可以考慮拆返89d走線同89c走線咁,最好就有返條行返九龍城廣場一帶

85X未必夠客分拆,同而家85X都叫快同直接,點解仲要兜九龍城廣場一帶,甘當然85X應延長至利安

JX9097 發表於 2020-2-19 13:13

paul2357paul 發表於 2020-2-19 11:44
其實75X多唔多BU客捧場?
否則其實可以改佢行東頭村道,
起碼解決到東頭邨來往新界東部分熱門需求,

75X聯合道/橫頭磡有唔少支持客
要佢哋落山等84M
等於倒客去黨鐵

YY487 發表於 2020-2-19 13:22

流星☆雨 發表於 2020-2-19 14:00

呢個位唔會開到新線
太子道東有85X,聯合道有85系/75X,黃大仙總站有82X/85M

美東邨要重建,KCP都講重建起樓講左好多年,
可能等重建完有總站拉條84M落去好過

講開新線最大需要既都係慈雲山先,本身慈雲山10條線有9條都需要重組改善:L

61233 發表於 2020-2-19 14:03

YY487 發表於 2020-2-19 14:15

61233 發表於 2020-2-19 14:31

流星☆雨 發表於 2020-2-19 14:41

61233 發表於 2020-2-19 14:31
但富豪東方酒店入聯合道一帶唔近...而且84m超疏

聯合道有85去到大圍沙市+75X/行出去搭85X上大隧
其實好足夠

paul2357paul 發表於 2020-2-19 18:05

流星☆雨 發表於 2020-2-19 14:00
呢個位唔會開到新線
太子道東有85X,聯合道有85系/75X,黃大仙總站有82X/85M

仲有竹園邨都要搵番條至少去到圓洲角工業區既大隧線補位。:handshake
馬鐵玩到太子道東附近有站咁過癮係時候搵番哂黃大仙區D公屋大區還新界東巴士線債。

jocosben 發表於 2020-2-19 18:15

paul2357paul 發表於 2020-2-19 18:05
仲有竹園邨都要搵番條至少去到圓洲角工業區既大隧線補位。
馬鐵玩到太子道東附近有站咁過癮係 ...

需求甘低, 還咩債
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 85C死得唔抵與美東邨/東頭邨/竹園邨消失既新界東巴士線