tomyipkm 發表於 2020-3-6 10:48

剛望望厹App
268X, 60X等大線而家兩邊已做緊半小時一班
68X 往洪水橋更做緊1小時一班

今個星期連減班通告都費事出,厹簡直把減班發揮得淋漓盡致

HT408 發表於 2020-3-6 11:12

tomyipkm 發表於 2020-3-6 10:48
剛望望厹App
268X, 60X等大線而家兩邊已做緊半小時一班
68X 往洪水橋更做緊1小時一班

九龍公司個ETA有時壞壞地
私牌車改照載係出唔到ETA

932gz6061 發表於 2020-3-6 11:15

053h4 發表於 2020-3-5 17:12
290X 經安達, 試下加班好正常啦

DAY1就應該有呢個認知
咁R8城記2個鐘唔見車因為冇人坐,都好正常

你有冇呢個認知?

2A 82係流水所以新巴唔想做好正常啦,你又有冇認知?

0生專用簽名檔:33 934 削專營權

Ricky403 發表於 2020-3-6 11:16

Kj2052 發表於 2020-3-5 16:22
234x班客已經全部保晒鐵

咁你又錯
234X出名多死忠
轉定點前一樣做得差
之後班次穩定番咪番番黎

lsc04d11 發表於 2020-3-6 11:18

你哋大部分都係望個app/網頁然後就話咩咩咩咩咩咩公道咩?我唔係話撐九巴當我搭左車去觀塘 開app睇296a要20分鐘有一班 我都心裡面有話難開口 但等等下 原本話8分鐘內到既296c未到 都已經有架296A其實eta唔準者不過變左搭九巴都係一場賭博有時真係寧願唔望app算喇(回程返屯門更甚,又話258p走左 又講到62x冇車 去到最後 實測先係真)

Ricky403 發表於 2020-3-6 11:20

其實巴迷界都彈九巴ETA唔準,嗰班巴迷呢頭話九巴ETA唔準,嗰頭又用九巴ETA作為收車「證據」
算點先;P
神又係你,鬼又係你;P

kitarolo 發表於 2020-3-6 11:25

你哋大部分都係望個app/網頁然後就話咩咩咩咩咩咩公道咩?我唔係話撐九巴當我搭左車去觀塘 開app睇29 ...

誠信好重要
Mon post 亦肯定存在
係唔係咁耐都無心解決
未入機或中途起載嘅問題?

你自己都認類似賭博
咁啱贏咗就話啫。

932gz6061 發表於 2020-3-6 11:32

你哋大部分都係望個app/網頁然後就話咩咩咩咩咩咩公道咩?我唔係話撐九巴當我搭左車去觀塘 開app睇29 ...

坐車都要賭就死得

你ETA唔準 正常班次有咩用(除非12分鐘內班次)

fasan226 發表於 2020-3-6 11:33

中途載無eta..不要傻啦

tonychow 發表於 2020-3-6 12:16

Ricky403 發表於 2020-3-6 11:20
其實巴迷界都彈九巴ETA唔準,嗰班巴迷呢頭話九巴ETA唔準,嗰頭又用九巴ETA作為收車「證據」
算點先
神又 ...

搞清楚先兩件事邏輯唔同嘅
鬧 ETA 唔準係鬧緊鬼車,例如 ETA 話 234X 2 分鐘後到,點知 2 分鐘後得空氣經過
當然有另一種唔準(ETA 話 30X 5 分鐘 234X 40 分鐘),1 分鐘後有架紅 van 到咗上咗 10 個,但 3 分鐘後有架 234X 然後全世界上咗
呢種唔準,只係九巴趕客,算係蠢同無做好 ETA
但唔少巴迷相信呢種唔準發生機會細過真收車,見到 234X 40 分鐘仲有幾多人等?;P
所以鬧收車係「你做咗唔應該做嘅野(偷懶)」
鬧 ETA 唔準係「無做你應該要做嘅野」
sorry for too political ;P 明嘅自然會明

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11
查看完整版本: 垃圾狗巴欺騙乘客 減班次無所不用其極