kitarolo 發表於 2020-3-5 14:13

hon_son_wilson 發表於 2020-3-4 20:27
就算幾保鐵,都唔會享受大圍、九龍塘、太子、荔景、青衣/東涌一共轉5次車吧? ...

#53,#57係典型 blame the victim

andy92 發表於 2020-3-5 14:16

Kj2052 發表於 2020-3-5 14:09
北區即時戰積
70k/273a/273d:20
78k:40

261 都係 30

Kj2052 發表於 2020-3-5 14:18

andy92 發表於 2020-3-5 14:16
261 都係 30

已經嬲到忘記了261的存在

tonychow 發表於 2020-3-5 15:42

Ricky403 發表於 2020-3-4 21:02
234X呢兩個星期都係出5-7架車開25-30分鐘一班
個畫面比較可能係ETA有問題

ETA 有無問題我都唔知。
我喺長沙灣等車嘅,照道理如果係普通塞車,應該都唔會塞到四十幾分鐘一班,亦有機會顯示行車緩慢,印象中當日又無塞車。
而總站開到去長沙灣,照計唔使四十幾分鐘咁耐,所以我估係收咗 1 班車,四十幾分鐘後嘅係預定班次。
當然仲有可能係 GPS 壞咗等等嘅因素,不過近排 234X 客量都真係唔好得去邊,前排上咗架 ATSE 過埋旺角上層都未滿

tonychow 發表於 2020-3-5 16:20

dydx 發表於 2020-3-5 00:48
直出鑽石山咪可以轉少一次
不過搭鐵點都係反胃
就算將來屯馬綫全通

搭得出鑽石山,龍翔道無炒車不如跳上架 flyer 仲好 :L不過事實係因為要預時間
搭鐵好少壞車(相對路面交通塞車而言)
覺得去機場搭飛機係 special case

Kj2052 發表於 2020-3-5 16:22

tonychow 發表於 2020-3-5 15:42
ETA 有無問題我都唔知。
我喺長沙灣等車嘅,照道理如果係普通塞車,應該都唔會塞到四十幾分鐘一班,亦有 ...

234x班客已經全部保晒鐵

EX-TL 發表於 2020-3-5 16:34

Kj2052 發表於 2020-3-5 14:18
已經嬲到忘記了261的存在

今朝返工去觀塘站搭606A, 巴士站mon都熄鬼埋, 白痴到佢, 有咩投訴乘客上app cap圖一樣得.

人地城巴冇減班照開20分鐘一班606A, 606X我就唔知九巴了, 反正日日都鬼咁少客, 今日成條隊上剩一個係搭606X.

今日食lunch之前又睇定有冇606返九龍啦, 哇...x, 下一班1分鐘, 再下一班37分鐘, 係九巴時段.

唔知係開快左定開早左, office都未放人就走車, 仲好, 我可以安心落地底.

ViviTse 發表於 2020-3-5 16:55

Billy~~ 發表於 2020-3-4 17:40
今日290終於開番曬d加班車,1700開始終於加番到10-15分一班

吓,有咩
我淨係見到290由20收到30咋wo
咁當然290A就繼續開足20,而290X又再次30加到20啦

0q9w8e 發表於 2020-3-5 17:03

EX-TL 發表於 2020-3-5 16:34
今朝返工去觀塘站搭606A, 巴士站mon都熄鬼埋, 白痴到佢, 有咩投訴乘客上app cap圖一樣得.

人地城巴冇減 ...

其實點解朝早606X唔經淘大去小西灣

he_01 發表於 2020-3-5 17:10

VIP 60X 呢幾日日間出佐敦由6 - 9收到30;P
頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11
查看完整版本: 垃圾狗巴欺騙乘客 減班次無所不用其極