kiwai 發表於 2020-5-31 22:19

968X黃昏加班

2020年6月1日起, 逢星期一至五加開1825

攝於大坑渠巴士站

noname617 發表於 2020-5-31 22:25

Apps無相關通告

KW2523 發表於 2020-5-31 22:31

960B/968X回程應該糖水道上橋換飛中環

hinha_marco 發表於 2020-5-31 22:41

960X 亦於27/5起試行加多一班(960-S12)睇反應,洪元路開 748
960B 亦於26/5起試行加多一班睇反應,並調整時間,鰂魚涌開 1830, 1840, 1850, 1900, 1915

天空之神 發表於 2020-5-31 22:44

hinha_marco 發表於 2020-5-31 22:41
960X 亦於日前試行加多一班睇反應,洪元路開 748
960B 亦於日前試行加多一班睇反應,並調整時間,鰂魚涌開 ...

960B 最需要係 1830 前加一至兩班
但 960A 果一班中環一站要企過海無得攪

neoplan720p 發表於 2020-6-1 00:21

就算唔由鰂魚涌直飛去西隧,都至少學下960B咁,
中環停完砵甸乍就上四幹啦。
而家仲要停埋上環先走(本身德輔道中又唔算太慢,但你去埋上環再碌去西隧又何必呢)……

PS. 雖則下繁砵甸乍已經好爆

#正如樓上講,倒不如經埋北角,然後直飛西隧算

天空之神 發表於 2020-6-1 00:33

neoplan720p 發表於 2020-6-1 00:21
就算唔由鰂魚涌直飛去西隧,都至少學下960B咁,
中環停完砵甸乍就上四幹啦。
而家仲要停埋上環先走(本身德 ...
話要 968x 既人,睇下 NR945 邊個做同車站先啦

WCNTIH 發表於 2020-6-1 01:04

仲有
雖則話968X離開鰂魚涌都做到坐滿 或者70餘人
但要玩到部車頂閘 係需要靠中環三站嘅
一來968班大帝對於有得坐有一份執著,可以係條街食九個字塵都唔肯企半個鐘入去;P
二來968天后開出嘅班次每日新鮮焗製 師傅表有等於無 一冧起上嚟疏過914實屬正常,呢啲時候就係靠X仔同978清中環3站啲屎;P
但968X可唔可以斬返利源東街個站:@

bestwishes706 發表於 2020-6-1 01:08

960X 亦於27/5起試行加多一班(960-S12)睇反應,洪元路開 748
960B 亦於26/5起試行加多一班睇反應,並調整 ...

好心960B開早少少啦,頭班開1830咁晏,早返三個字都好吖

tony223 發表於 2020-6-1 01:15

與其經埋北角,
我會覺得拉去康怡甚至去埋柴灣東
同埋如果呢3班車開1810, 1830同1850會更好

利申:
有時會搭82X/85去鰂魚涌轉尾班968X返元朗,
貪佢都算快同全程有位坐(對比788去中環轉968)
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 968X黃昏加班