miklcct 發表於 2020-6-4 08:25

點解962C、969C往港島唔停西隧口?

人哋九巴960X、968X改行中灣繞之後已經喺西隧口攞到唔少客,點解城巴唔入埋去搶客?

H1A 發表於 2020-6-4 08:29

快啲囉,返工客唔會想同你塞入去轉車站

Anonymous 發表於 2020-6-4 09:02

969c唔知,但962C嗰兩班本身做東區都頂哂閘,做咩要塞入轉車站玩自己?

zacharyho907 發表於 2020-6-4 09:09

定線直接,省卻停西隧收費廣場時間,何況西隧大部分往港島方向的路線的總站不是堅尼地城、香港仔,便是中環至銅鑼灣一帶,北角以東的更少(968X, 962C, 969C),所以沒停西隧必要。

miklcct 發表於 2020-6-4 11:52

H1A 發表於 2020-6-4 08:29
快啲囉,返工客唔會想同你塞入去轉車站

返工客梗係想西隧有得轉車直達北角而唔使落上環中環陪塞先轉到720P同722去東區。

lsc04d11 發表於 2020-6-4 12:07

用黎話俾你聽直達線吸引過轉一次車的公路直達線

天空之神 發表於 2020-6-4 12:43

返工客梗係想西隧有得轉車直達北角而唔使落上環中環陪塞先轉到720P同722去東區。
...

960X 968X 朝早排到成條龍不過無 970/970X 咁誇張

962C 如果西隧口比你轉車,置樂應該成疊客由 962S 轉投
對家都一定反對

s3n370 發表於 2020-6-4 12:45

...
你想快,要多兩架“公路尾站特快”俾你搭,
但就要其他返工客白白停多個站。
又唔係無960X同968X俾你搭喎

原本唔駛塞西隧收費廣場嘅返工客,
唔通又好想塞埋去咩。
做人唔好咁自私好喎
利申:間唔中响西隧轉960X、968X過北角

psypericarp 發表於 2020-6-4 13:25

坐過幾次晨早930x 西隧轉960x,等車條龍好長,多2架車當然最好,不過960x 唔算特別疏車,同埋968x 好多時候都已經清到大部分客,而962c 同969c 唔算有好多班車,唔停都ok 既,反而希望之後荃灣西灣河個架車會停,因為有次汀九橋撞車,係完全冇晒車去北角鰂魚涌,九龍站班客都唔知等唔等好!

1320 發表於 2020-6-4 13:26

天空之神 發表於 2020-6-4 12:43
960X 968X 朝早排到成條龍不過無 970/970X 咁誇張

對家反唔反對唔應該係考慮既條件,
反而如果962C 得2班(仲要一班係區間特車), 個個坐962S既上晒去962C之後西隧再轉, 962C會頂唔順就真
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 點解962C、969C往港島唔停西隧口?