RH7685 發表於 2020-7-10 16:42

053h4 發表於 2020-7-10 16:36
東區區議會記錄就証明九巴積極跟進柴灣-香港仔巴士線, 城巴新巴代表無話過"對家唔比入"
九巴起碼拉到5A去 ...

啟晴咋
入埋承啟道同天寰先講啦

GD1570 發表於 2020-7-10 16:42

053h4 發表於 2020-7-10 16:36
東區區議會記錄就証明九巴積極跟進柴灣-香港仔巴士線, 城巴新巴代表無話過"對家唔比入"
九巴起碼拉到5A去 ...

其實我講緊九龍/新界區,你就講一條完全無晒下文嘅路線,
理解能力低又一實證...

5A拉到入去啟晴又點?佢唔加價唔代表啲乜的..
你又可以理解一下點解5A可以入到啟晴..
我相信,兩年內5A會死亡的:lol
放長雙眼睇吓吧....

我提出嘅觀點係實實在在...我同你都好希望703/705M可以開得成線..
但正正就係因為對家反對,所以成個計劃死咗..
但閣下就完全無視。
又不如閣下釋一下點解930/930X想喺大涌道設站,但又被反對呢?
(好近年架喇)

BTW,不如你又去問吓九巴條港島線跟進成點...睇吓九巴點樣回應你吧...

GD1570 發表於 2020-7-10 16:43

RH7685 發表於 2020-7-10 16:41
AMS同厹 香港島方面有合作
話唔定你所謂嘅積極應該係pass俾AMS做
不過AMS都蝕緊錢 你咪慢慢等囉 ...

可能係叫君權積極跟進囉...

053h4 發表於 2020-7-10 16:44

RH7685 發表於 2020-7-10 16:40
坑口唔係冇直出

冇地區專利

點解新城唔直接係大西北插旗? 無心做咪唔插LOR

港島方面, 九巴不段增加覆蓋, 例如603A經北角, 673天后落橋又有月票, 拉下拉下就中環金鐘路線做埋北角炮台山天后, 呢到就有炮台山居民聲稱買九巴月票落中環

又唔見N969經屯門公路另開新線全日化

GD1570 發表於 2020-7-10 16:46

港島方面, 九巴不段增加覆蓋, 例如603A經北角, 673天后落 ...

淨係回覆最後一句:
我又想問吓點解九巴係都唔肯開N960,寧願畀N969加停屯公三站,又或者叫做慢慢搭N368轉N260呢..

053h4 發表於 2020-7-10 16:47

GD1570 發表於 2020-7-10 16:46
淨係回覆最後一句:
我又想問吓點解九巴係都唔肯開N960,寧願畀N969加停屯公三站,又或者叫做慢慢搭N368 ...
九巴或新城唔做, 交埋出離比其他人做, 或其他公司頂埋佢, 一向係我立場
多謝你認同本人意見

GD1570 發表於 2020-7-10 16:49

053h4 發表於 2020-7-10 16:47
九巴或新城唔做, 交埋出離比其他人做, 或其他公司頂埋佢, 一向係我立場
多謝你認同本人意見
...
第一,我無認同閣下嘅立場,因為閣下嘅立場經常性地搬龍門。

第二,自己有料唔做,要其他公司幫手執手尾,又要阻頭阻勢,依啲叫服務態度好嗎?

第三,回返前面,唔好成日拎住條5A嚟打飛機。坦白,5A依啲拉線好明顯就係過渡性質,屯馬線全期一通,5A其實已經真無乜價值,到時候你就無飛機打架喇...

053h4 發表於 2020-7-10 16:51

GD1570 發表於 2020-7-10 16:49
第一,我無認同閣下嘅立場,因為閣下嘅立場經常性地搬龍門。第二,自己有料唔做,要其他公司幫手執手尾, ...
呢樣你問新巴, 點解唔同區議員協調而家開703,705好過啦
有人唔做, 其他人可能想做, 拉線或重新招標咪得lor

你引用的N960唔開, N969做埋就係一個成功例子

而5A係咪過渡呢, 流水線需求就係流水線, 個個搭全程咩, 大把流水線同地鐵平衡做短途客啦
好似新城當日放棄18咁, 係咪有炮台山居民聲稱買九巴月票落中環灣仔北啊?

GD1570 發表於 2020-7-10 16:54

053h4 發表於 2020-7-10 16:51
呢樣你問新巴, 點解唔同區議員協調而家開703,705好過啦
有人唔做, 其他人可能想做, 拉線或重新招標咪得lo ...

新巴唔想做唔會入紙投標囉...
我又玩個遊戲,叫運輸署拎條N960出嚟招標,睇吓九巴會唔會唔入標呢...
我相信在坐版友100%答案係『唔會唔入囉』。

RH7685 發表於 2020-7-10 16:55

港島方面, 九巴不段增加覆蓋, 例如603A經北角, 673天后落 ...

原來過海線做埋對家地盤就叫插旗
咁969一開就已經插緊 天水圍分段仲平過輕鐵

673大部份時間30分鐘一班 插條毛
603A 1002班 我想問除咗朝早之外有冇得用?

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19
查看完整版本: 運輸署公佈W1正式壽終正寢