fly831 發表於 2020-7-29 13:48

YY487 發表於 2020-7-29 13:20
但 AMNE 行屯公慢到俾其他巴士爬頭
避震亦係一般,始終去唔到 B10TL 嘅水平
歐六有咁大進步? ...
我自己就覺得除左個別幾架較弱, 大部份都幾跑得, 起碼好過高載蛋
反而係66系都幾多碌神, 要睇埋師父去唔去

kei_hk 發表於 2020-7-29 14:03

ccchhhuuunnn 發表於 2020-7-29 13:11
同埋新車無乜可能要自己比錢揾九巴維修,有咩事梗係叫返代理整

代理外判比九巴跟;P

#如有雷同﹐實屬巧合。

PKD32 發表於 2020-7-29 14:32

TR1614 發表於 2020-7-29 12:43
但係有高級人員參觀可能就係另一回事
Btw嶼巴歐六 man坐感幾好,行車靜、順、有力、避震唔差、涼爽,好過 ...

不過唔知佢會裝咩位,如果紅巴2.0快餐位,就慘啊

s3bl469@73a 發表於 2020-7-29 17:41

照計唔會,最多係裝番AMN個款嘅座位

3ASV174 發表於 2020-7-29 18:44

s3bl469@73a 發表於 2020-7-29 17:41
照計唔會,最多係裝番AMN個款嘅座位

Cosmic 似乎已停產,
就算用 Fainsa 出品,應該都只會係 Punt(城巴短青年同款)

但九巴既話,相信都只會係 Lazzerini Ethos,一係 Vogel Revo S

okt05032 發表於 2020-7-29 19:54

利申:小弟係A95嘅Fans
聽人講A95係難整過其他車。
到時就坐嗰個開心,整嗰個傷心。
同埋,當ADL副偈可以做到9公升,甚至Volvo做到7.7公升嘅時候,而Man副偈係10.5公升嘅時候。要九汽買A95都有啲難。

city_alexander 發表於 2020-7-29 21:11

harumi7890 發表於 2020-7-29 11:54
其實無咩好驚訝
九巴現提供非專利巴士維修檢查服務。

愉巴自己有車廠,有咩事番MAN位於落馬洲既場整車,冇乜必要去九巴車廠整車,似乎真係九巴想睇下歐六Man A95

AtrHenu 發表於 2020-7-29 21:27

city_alexander 發表於 2020-7-29 21:11
愉巴自己有車廠,有咩事番MAN位於落馬洲既場整車,冇乜必要去九巴車廠整車,似乎真係九巴想睇下歐六Man A ...

如果唔係真係想買歐六男人,仲乜山長水遠係大嶼山搵架MAN試車咩!!;P

btw,以九巴重視新界西北區性格加上它們加大佔有率較高下,應該會買少量12.8米歐六大男人再套走部份歐五金/紅色巨無霸俾沙廠或市區廠加大.:lol

HU6455 發表於 2020-7-29 22:07

其實點解MAN同SCANIA好似永遠都打入吾到專利巴既市場,但系旅遊巴界別就大旺?

ccchhhuuunnn 發表於 2020-7-29 22:12

AtrHenu 發表於 2020-7-29 21:27
如果唔係真係想買歐六男人,仲乜山長水遠係大嶼山搵架MAN試車咩!!

btw,以九巴重視新界西北區性格加上它 ...

應該都係入20架左右試住先
國際形勢,如果五眼聯盟影響香港買英國ADL/Wrightbus
如果有十零廿架MAN試緊,起碼可以即刻轉買MAN,分擔風險
東德婆出名奶x,尤其係汽車業,供應安全好多
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 愉景灣歐六MAN A95於九巴車廠出現