tunghang 發表於 2020-9-13 22:49

he_01 發表於 2020-9-13 21:11
其實一直都好有興趣知所謂VIP逢減車就反對係咩人
6-8減到9-10根本私底下減咗都冇人知
如果係老九內部問題 ...

60X 已經成日開8-10

3asv@59x 發表於 2020-9-13 23:09

天空之神 發表於 2020-9-11 18:29
其實應該出九龍飛左葵涌交匯處同美孚先,回程呢 2 個站返屯門都有客但去程少客落,建議轉九轉 60X 解決

如 ...

根本連60X都應該飛葵涌交匯處同美孚,行西九龍走廊。
260B轉型去深水埗,上午去深水埗黃昏返屯門唔停轉車站
63X屯門分段 $12.8
返屯門轉其他路線除咗68A 960A/B 回贈$1.4

52X(推前) 58X 59X 66X 67X深水埗欽州街往屯門分段 $11.5

66X 67X 加停葵涌交匯處

天空之神 發表於 2020-9-14 04:47

lsc04d11 發表於 2020-9-13 21:23
但呢幾年都見到有幾條屯門邨巴”加停”屯門市好似有條明明去碼頭都要加停屯市   259B當年已經比259D少咗 ...

當年 59A 非繁咪就係咁趕客

殺左 60 再踢埋 59A 全日皇珠路
捱左一排先有 66 兜返VIP

ccchhhuuunnn 發表於 2020-9-14 09:55

天空之神 發表於 2020-9-14 04:47
當年 59A 非繁咪就係咁趕客

殺左 60 再踢埋 59A 全日皇珠路

59A非繁唔入安友唔係趕客,係直頭無客
以前仲入安友反而仲執到幾個

2076 發表於 2020-9-14 12:22

其實60X減班63X加班,連RPP都唔駛上......
唔明九巴等緊乜野

paul2357paul 發表於 2020-9-14 12:33

2076 發表於 2020-9-14 12:22
其實60X減班63X加班,連RPP都唔駛上......
唔明九巴等緊乜野

其實行轉60X與行轉63X時間上相差唔太遠,
九巴可能咁就猶疑左......

2076 發表於 2020-9-14 12:44

paul2357paul 發表於 2020-9-14 12:33

63X密左,又可以陰下68A,將藍地洪水橋客upgrade轉車價錢
63X密左,又可以搶多啲$14.3客,upgrade $12.8客
唔覺得好大問題

不過或者九巴係在乎轉車站返藍地洪水橋的$0.7/$1.4?

paul2357paul 發表於 2020-9-14 13:02

2076 發表於 2020-9-14 12:44
63X密左,又可以陰下68A,將藍地洪水橋客upgrade轉車價錢
63X密左,又可以搶多啲$14.3客,upgrade $12.8 ...
應該係早上北行及下午起南行客量計唔掂數。

首先近月都仲係封關狀態,
B3系轉車客唔見哂,
起碼63X,260X預左早上北行更加運凳。

去到中午下午起又少左屯門居民出去逛街。

到黃昏青山灣掃管笏地盤友放工時間,
一車車252客到轉車站,
但明顯揀63X,260X既係偏少。
https://www.youtube.com/watch?v=cv2U71cJaiY

miklcct 發表於 2020-9-14 13:32

paul2357paul 發表於 2020-9-14 13:02
應該係早上北行及下午起南行客量計唔掂數。

首先近月都仲係封關狀態,

點解唔計早上北行同下午南行?我通常搭63X都係呢啲時間為主(17:00前北行,14:00後南行)。

miklcct 發表於 2020-9-14 13:35

而家睇ETA,撳60X同63X呢兩條線,佐敦開係連續3班60X(13:41、13:50、13:59)都唔開63X,淨睇各線先開班次,60X早過63X 19分鐘開(13:41 vs 14:00)。

頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12
查看完整版本: 63X坐後感