2076 發表於 2020-9-21 11:07

053h4 發表於 2020-9-21 10:59
70S咪又和合石開去佐敦/紅磡

反而拜山線係咪應該開下連接兩個墳場的路線
有啲人的先人如果一個安葬在曾咀,一個在和合石,要同一日拜祭應有一定需求

RH7685 發表於 2020-9-21 11:12

RH7685 發表於 2020-9-21 11:12

nwfb1001 發表於 2020-9-21 11:17

053h4 發表於 2020-9-21 10:59
70S咪又和合石開去佐敦/紅磡

旺角/紅磡幾乎係香港(地理上)嘅中心點,轉車範圍闊幾多?
962(R)開嚟俾人拜完山去中環返工咩? (定放工入去拜山?)

GD1570 發表於 2020-9-21 11:28

nwfb1001 發表於 2020-9-21 11:17
旺角/紅磡幾乎係香港(地理上)嘅中心點,轉車範圍闊幾多?
962(R)開嚟俾人拜完山去中環返工咩? (定放工入去 ...
我唔反對早晚各對開一班962R...
反正城巴又唔算係特別揾架車去做..
而且要私牌入/走都算方便...
方便吓住得遠嘅人可以有一程車直達未嘗不可..唔駛去晒屯門站/青衣站都可以幫到吓啲客嘅

但係唔係要春秋二祭開全日就有所保留。

053h4 發表於 2020-9-21 12:21

nwfb1001 發表於 2020-9-21 12:47

R11 就行彌敦道並停站

962R為何不可以係假日行彌敦道出港島?

講緊墳場線關R11咩事?

nwfb1001 發表於 2020-9-21 12:48

GD1570 發表於 2020-9-21 10:34
所以我都好奇怪點解會開一條新綫去青衣站。
其實不如開去兆康站畀人轉西鐵,又或者跟版友咁講,畀九巴開 ...

自己估: 方便過海客轉鐵過海?

GD1570 發表於 2020-9-21 13:38

R11 就行彌敦道並停站

962R為何不可以係假日行彌敦道出港島?

R11正常就係夜媽媽先行彌敦道過海(除咗迪士尼慈善跑)
962R可以夜媽媽行嗎?

GD1570 發表於 2020-9-21 13:40

nwfb1001 發表於 2020-9-21 12:48
自己估: 方便過海客轉鐵過海?

我估係純粹就港鐵客,唔駛吓吓塞爆條西鐵去屯門站轉乘。而且荃灣本身已經有32S,葵芳又有38S,大窩口、葵興同荔景無合適地點做總站,
又無乜理由擺美孚,
所以唯有擺青衣站囉....
頁: 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16
查看完整版本: 九巴計劃於龍鼓灘插旗