LN9267 發表於 2021-7-30 17:07

屯門區議員透露506最快在暑假改為雙向路線

https://www.facebook.com/1531483547104005/posts/2880146778904335/?d=n

該區議員透露MTR會在兆麟設置站長監察運作情況。
乘客在兆麟可以過前車或留在原車等候開出。

希望快點實施吧,改善506整體班次,長遠就希望屯門南延線盡快上馬,徹底解決506多年來的問題。

ccchhhuuunnn 發表於 2021-7-30 17:20

似定時點多啲

HS1588 發表於 2021-7-30 17:30

講到口臭, 搞雙向總站真係睇唔到有咩用, 506 未到兆麟已經拖緊卡啦, 拖到返兆麟前車咪又一樣遲到, 以前 506 一到兆麟拖卡後車就會搞暫停牌, 友愛市中心有落無上直飛屯門站, 除非宜家雙向總站做法一樣只係搵多個站長幫手架姐

要改善既不如直接分流接駁客同全程客, 或者上下繁開返輕鐵版 506 分流好過啦, 講左咁耐都係搞啲多餘野

lsc04d11 發表於 2021-7-30 17:35

”最快” 呢個字。。。。。可圈可點

lrv1092 發表於 2021-7-30 17:41

HS1588 發表於 2021-7-30 17:30
講到口臭, 搞雙向總站真係睇唔到有咩用, 506 未到兆麟已經拖緊卡啦, 拖到返兆麟前車咪又一樣遲到, 以前 506 ...

得罪講句 506根本唔適合用巴士行

lrv1092 發表於 2021-7-30 17:52

lsc04d11 發表於 2021-7-30 17:35
”最快” 呢個字。。。。。可圈可點

開學前暑假試玩都合理,而且都拖左咁多年,難得碼頭叫返生仲唔即做咩
不過最後可能班區佬又唔記得覆回條:lol

天空之神 發表於 2021-7-30 19:00

其實既然買得新車卡係應該轉返輕鐵行,減低人手成本

hadboy5 發表於 2021-7-30 19:38

連反對的朱議員都辭埋職,仲有咩阻力

lsc04d11 發表於 2021-7-30 19:51

lrv1092 發表於 2021-7-30 17:52
開學前暑假試玩都合理,而且都拖左咁多年,難得碼頭叫返生仲唔即做咩
不過最後可能班區佬又唔記得覆回條: ...

好記得提議506雙向總站係早過K73

連咁難咁多人真係需要去大橋街市嘅K73都做到 真心唔明506要咁耐。。。。

UR7523UV7523 發表於 2021-7-30 19:55

K73見過好多之都唔見有人係元朗總站留車過大橋
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 屯門區議員透露506最快在暑假改為雙向路線