LN9267 發表於 2021-8-17 16:31

元朗區議會交委會主席透露E36S開辦消息

8月30日開辦

https://www.facebook.com/4678042 ... 82224741821191/?d=n

希望這條路線能舒緩居民的不滿吧。

下圖由 hkitalk.media 小編加上

bustop 發表於 2021-8-23 11:39

通告

VA73@2A 發表於 2021-8-17 18:44

反而天水圍就冇

同一個區議會應該有人反映

kiwai 發表於 2021-8-17 20:17

E36八鄉路頭車提早10分鐘開出?

E21A 發表於 2021-8-17 20:50

龍運順應民意,城巴就不斷逆民意而行

吳宗錡 發表於 2021-8-17 21:44

E21A 發表於 2021-8-17 20:50
龍運順應民意,城巴就不斷逆民意而行

真係順應民意嘅話,一開始就唔應該格硬將元朗同天水圍線改行屯赤啦!

BlackBird 發表於 2021-8-17 22:03

依家連龍運都塞到頂唔順改線, 唔知之前日日盲撐元天線行屯赤既人有咩諗法呢 ;P

珀島魚蛋 發表於 2021-8-17 22:09

BlackBird 發表於 2021-8-17 22:03
依家連龍運都塞到頂唔順改線, 唔知之前日日盲撐元天線行屯赤既人有咩諗法呢
...

可以開E30,跟N30S行

EX-TL 發表於 2021-8-17 22:12

欖隧通車, 洪水橋冇車搭, 68A被迫復活.

屯赤通車, 元朗兜大圈, E34B借屍還魂.

23年前後......

Justshamxx 發表於 2021-8-17 22:47

EX-TL 發表於 2021-8-17 22:12
欖隧通車, 洪水橋冇車搭, 68A被迫復活.

屯赤通車, 元朗兜大圈, E34B借屍還魂.

一句要更正,唔係「洪水橋冇車搭」,係朗屏出荃灣要硬塞博愛(68M:朗屏邨↔葵盛圍),以致68A要復活。

其餘句子我都係認同嘅。

天空之神 發表於 2021-8-17 23:00

Justshamxx 發表於 2021-8-17 22:47
一句要更正,唔係「洪水橋冇車搭」,係朗屏出荃灣要硬塞博愛(68M:朗屏邨↔葵盛圍),以致68A要復活。

其 ...

洪水橋都迫爆架 63M 同 63P
屯門條 58M 當年已經好頂盛,講緊 30 幾至 40 架掛牌,3/4 分鐘一班左右 (幾乎 58M 59M 59A 60M 都係呢種級數)
完全救唔到 64M 68M 69M 跌出黎班客

同埋荃灣上唔到 68M 入元朗
轉車既 64M 都頂唔順荃鐵既人鏈

最大問題係冷氣車嚴重唔足夠一晚將 64M 68M 68X 69M 69X 全冷,再將 269C 全日同埋新線 269B 63M 63P 63X ,粗略估計講緊要額外投入超過 70-80 架冷氣車做

所以先要 68A開黎做
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 元朗區議會交委會主席透露E36S開辦消息