thorchan 發表於 2021-8-22 13:37

2076 發表於 2021-8-22 13:32
咁當然係開左E36S後E36先可以加停屯公三站,本身趕返工的可以搭E36S,趕飛機的又有可以改行杯渡路的A36。 ...

E36A已經係倒緊E33米,入返迎滿逸的依家屯市有E33都唔上。朝早入屯門一過大會堂就近乎全車清客。

tina 發表於 2021-8-22 13:40

E36A已經係倒緊E33米,入返迎滿逸的依家屯市有E33都唔上。朝早入屯門一過大會堂就近乎全車清客。
...

只不過位位俾多1.9都符合龍運心意呀

thorchan 發表於 2021-8-22 13:45

tina 發表於 2021-8-22 13:40
只不過位位俾多1.9都符合龍運心意呀
咁E33又慢又唔直接,同E36A的對比太大。若果對比唔大其實真係唔會有人上。

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 13:58

thorchan 發表於 2021-8-22 13:45
咁E33又慢又唔直接,同E36A的對比太大。若果對比唔大其實真係唔會有人上。
...
接受唔到入一入龍門路?

tina 發表於 2021-8-22 14:01

接受唔到入一入龍門路?

佢哋入迎東都唔滿意,何況入龍門路

2076 發表於 2021-8-22 14:06

...

E36A倒E33米很好,每位畀多$1.9……安友龍門路又上到E33,資源運用合理。本身入滿逸冇E36A搭E33轉38,龍運實收$12。

horivhyc 發表於 2021-8-22 14:08

2076 發表於 2021-8-22 13:32
咁當然係開左E36S後E36先可以加停屯公三站,本身趕返工的可以搭E36S,趕飛機的又有可以改行杯渡路的A36。 ...

你嫌屯公唔夠塞,想騎劫佢地陪塞屯公?
你係咪想佢地成炸線既私自改道權利都冇?

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 14:09

2076 發表於 2021-8-22 14:06
E36A倒E33米很好,每位畀多$1.9……安友龍門路又上到E33,資源運用合理。本身入滿逸冇E36A搭E33轉38,龍 ...

E33轉E31是免費的

thorchan 發表於 2021-8-22 14:10

接受唔到入一入龍門路?

成個行車時間就係因為入龍門路,同以前行屯公打和。以前行屯公都仲話豐景園之後直上公路,依家變成仲要繼續兜,仲未計迎滿逸返到東涌仲要再轉車或者行返去,結果E33對比以前快唔得幾多。
E36A出屯市之後已經直人屯赤,淨係呢一部份都已經差好遠。

thorchan 發表於 2021-8-22 14:14

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 14:09
E33轉E31是免費的

消防局過去裕東苑站轉車唔夠原地轉38或者行返去直接。中間過條順東路唔夾硬紅燈過隨時送車尾,不如直接消防局上38或者行返去都無咁嬲。

頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 元朗區議會交委會主席透露E36S開辦消息