天空之神 發表於 2021-8-22 13:05

2076 發表於 2021-8-22 12:43
其實宜家開E36S,E36有條件加停屯公三站,方便居民,兼且幫補應該會載空氣的E36繁時服務。另外都比較擔心$1 ...

A37 E36 E37 隨時仲要預屯門市改道

唔好咁玩元朗同屯門人啦

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 13:09

唔好咁玩元朗同屯門人啦

畀13.9預咗塞車
要行欖隧可以69M/265M/269M/68M>A43/P

tina 發表於 2021-8-22 13:09

其實宜家開E36S,E36有條件加停屯公三站,方便居民,兼且幫補應該會載空氣的E36繁時服務。另外都比較擔心$1 ...

到時班客全部搭E36S唔搭E36龍運自然識做

天空之神 發表於 2021-8-22 13:13

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 13:09
畀13.9預咗塞車
要行欖隧可以69M/265M/269M/68M>A43/P

E36S 都係 $13.9A36/A37 $18.9

你搭 $12.4 都會塞車啦

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 13:13

會批加價咩
E36 E36A E37 A36 A37 N30已「被加價」

珀島魚蛋 發表於 2021-8-22 13:15

天空之神 發表於 2021-8-22 13:13
E36S 都係 $13.9A36/A37 $18.9

你搭 $12.4 都會塞車啦

如果龍運唔係畀區議會疲勞轟炸
應該唔會開E36S

thorchan 發表於 2021-8-22 13:24

Sita1004-1017 發表於 2021-8-22 11:24
返東涌
即係幽靈車,架車正常時間開但ETA無Show到,因為以為無車所以無人等。
其實依家下繁好多時一個屯市係可以上滿上層,但若果ETA無show到的話D人係唔會搏,我就因為試過一次係其實有車到所以照等。幽靈車尋日係今個月第二次。

Anonymous 發表於 2021-8-22 13:31

唔好咁玩元朗同屯門人啦

晨早就應該4線都開特班架啦

2076 發表於 2021-8-22 13:32

唔好咁玩元朗同屯門人啦

咁當然係開左E36S後E36先可以加停屯公三站,本身趕返工的可以搭E36S,趕飛機的又有可以改行杯渡路的A36。A37同E37暫時見唔到有加停屯公三站的需要,因為有E36A做緊天水圍屯市特快,又有E36/E36A/A36做屯市/紅橋入機場/東涌。大馬路來往屯市特快服務一定係便民,而E36加停屯公三站可以善用剩餘運載力,令E33負荷減少兼upgrade上$13.9,到時龍運盤數靚左,通勤族先係最大受益者。

thorchan 發表於 2021-8-22 13:34

LN9267 發表於 2021-8-22 12:30
有離島區議員說坐過一次,需要1小時30分鐘去到德業街。
離島區議員說繁忙時間屯門、天水圍那裡上班時間 ...

無車行屯赤就唔會有E36A,無可能叫E31同E32A兜去屯赤再兜返入東涌。

頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: 元朗區議會交委會主席透露E36S開辦消息