fly831 發表於 2021-8-30 10:09

今朝0830喺青馬橋見到E36S, 12.8大半滿, 上座率都算幾唔錯?

AtrHenu 發表於 2021-8-30 11:28

今朝0830喺青馬橋見到E36S, 12.8大半滿, 上座率都算幾唔錯?

難得有得可以用返舊E34B走線入機場兼有返去青馬的R8轉乘去廸廸尼,座上率自然咪勝人一疇囉.:lol

btw,既然E36S噤受歡迎可否叫大快活減E37短棍班的資源下開E37S跟34A照顧下天水圍班友??;P

toby_tl10 發表於 2021-8-30 11:53

有朋友同我講今朝6點幾嗰陣冇咩人知有E36S,結果E36頂閘留後,E36S就得幾個客,聽日E36S應該會多啲人搭

EAL_SP1900 發表於 2021-8-30 11:58

toby_tl10 發表於 2021-8-30 11:53
有朋友同我講今朝6點幾嗰陣冇咩人知有E36S,結果E36頂閘留後,E36S就得幾個客,聽日E36S應該會多啲人搭
...

其實七點前應該未塞車?
會唔會改七點前照舊 E36 形點特、七點後 E36S 經大欖會好啲?

AE367 發表於 2021-8-30 12:42

班人在未有E36S前,成日嘈依家元朗去迪士尼唔方便。但其實去迪士尼,可以先搭68E,去到青衣城轉鐵,點都快過搭E36去東涌才轉鐵。

不過68E送車尾的話,盛惠等多30分鐘。:L

珀島魚蛋 發表於 2021-8-30 12:45

AtrHenu 發表於 2021-8-30 11:28
難得有得可以用返舊E34B走線入機場兼有返去青馬的R8轉乘去廸廸尼,座上率自然咪勝人一疇囉.

btw,既然 ...

天水圍去欖隧超耗油
E37最理想係天耀轉右,屏欣苑直出

AE367 發表於 2021-8-30 13:26

天水圍去欖隧超耗油

屏欣直出的話,天慈就會冇咗E37搭,除非佢哋行去天耀。

tina 發表於 2021-8-30 13:30

天水圍去欖隧超耗油

咁就跌到落39公里,龍運肯咩

珀島魚蛋 發表於 2021-8-30 13:37

tina 發表於 2021-8-30 13:30
咁就跌到落39公里,龍運肯咩

拉去博覽館,入埋東涌碼頭就得

toby_tl10 發表於 2021-8-30 18:22

EAL_SP1900 發表於 2021-8-30 11:58
其實七點前應該未塞車?
會唔會改七點前照舊 E36 形點特、七點後 E36S 經大欖會好啲? ...

5點幾嗰兩班就太早,6點幾開始應該有需求
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14
查看完整版本: 元朗區議會交委會主席透露E36S開辦消息