AtrHenu 發表於 2021-11-27 17:59

384047x 發表於 2021-11-27 16:23
首先,當年51轉單層係為左蝕少啲,而家多客時段係假日,平時E6M堆線抽幾部假日行51係唔洗額外加車架

第二, ...

紅巴入多十零廿部E6M唯一目的就係想取代ATSE角色之後到單層退個陣就可以直接短雙取代務求做零單層.:lol

kingprowm 發表於 2021-11-27 18:03

384047x 發表於 2021-11-27 16:23
首先,當年51轉單層係為左蝕少啲,而家多客時段係假日,平時E6M堆線抽幾部假日行51係唔洗額外加車架

第二, ...

但又迫唔到林錦和舊清批 12 米

AtrHenu 發表於 2021-11-27 18:09

s3n370 發表於 2021-11-27 17:57
92R停少好多站。

而假設有條貴價51R,就算表列不停站,

就算俾紅巴開51飛站版,最終都應該以安全理由下只係容許飛一兩站囉當做咗.

AtrHenu 發表於 2021-11-27 18:12

kingprowm 發表於 2021-11-27 18:03
但又迫唔到林錦和舊清批 12 米

舊清個度等飛蛾山個度改善道路完成後就應該俾,再唔係現階段申請就只留必要用11米的91留享度做德望學校個站.:lol

Eddie 發表於 2021-11-27 18:15

到而家九巴應該慶幸當初shitdeck交唔到貨轉訂E6M,原來大部分路線都行到

kingprowm 發表於 2021-11-27 18:26

tunghang 發表於 2021-11-27 16:22
無承諾過既談唔上係損失
況且都係願者上釣,51R只係多個選擇

96R 都貴過 92 加 94,咪一樣全車爆滿,唔會太多人咁執著

去得行山都唔會太計較十元八塊

JX9097 發表於 2021-11-27 18:28

AtrHenu 發表於 2021-11-27 17:59
紅巴入多十零廿部E6M唯一目的就係想取代ATSE角色之後到單層退個陣就可以直接短雙取代務求做零單層.
...

203C要入海棠路好似用唔到雙層?

Eddie 發表於 2021-11-27 18:15
到而家九巴應該慶幸當初shitdeck交唔到貨轉訂E6M,原來大部分路線都行到

咁冇人知嘅
可能shitdeck一樣行到大部份路線呢

FBI2 發表於 2021-11-27 18:33

咁冇人知嘅

Streetdeck上斜唔掂

Eddie 發表於 2021-11-27 18:34

咁冇人知嘅

當然行到大部分路線,不過載客低一截呢
又唔可以好似E6M共用其他車零件
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
查看完整版本: E6M上荃錦