CRH5 發表於 2022-4-26 15:43

運輸署建議開辦百勝角 - 將軍澳站、尚德新小巴綫

百勝角 -> 順時針兜將軍澳站 -> 尚德一圈 -> 返百勝角
服務時間:0700 - 2200
班次:10 分鐘一班
最高核准收費:$9.7
行車時間:17 分鐘

Ref: https://www.facebook.com/photo/?fbid=10228903014945642&set=a.3326962098378

睇黎 797M......
唔知會唔會影響埋 298/E/F

下圖由 hkitalk.media 小編加上

kay 發表於 2022-4-26 15:45

呢條線識揀去左將軍澳站
凡係車人去駁鐵做埋生活所需
衰極有限

JX9097 發表於 2022-4-26 17:49

kay 發表於 2022-4-26 15:45
呢條線識揀去左將軍澳站
凡係車人去駁鐵做埋生活所需
衰極有限

不過條線直行寶邑路
要駁鐵的話要過馬路

btw, 797M...

jacky03 發表於 2022-4-26 18:03

https://hkbus.fandom.com/wiki/%E6%96%B0%E5%B7%B4S796%E7%B7%9A
:o

Citcalag 發表於 2022-4-26 18:20

最高核准收費$9.7係咩玩法?
比我住入面寧願搭796XP / 290X出將軍澳調景嶺

吳宗錡 發表於 2022-4-26 19:26

用得專利巴士做嘅就唔好用小巴啦!

sq285 發表於 2022-4-26 19:49

攞條797M廢物利用又好
796X雙向分段做埋都好

開條小巴爭飯食做咩?

10598C 發表於 2022-4-26 21:19

樂見環保北終於有合理平價服務小巴去將軍澳市中心
797M 太疏,796C 796X 又太貴(西行)
而呢條路線起碼畫得合理過 114A 114B,百勝角 FASA 地理位置同客量用小巴亦算剛剛好

老老實實,食埋條 797M 去算

herman15hk 發表於 2022-4-26 23:49

10598C 發表於 2022-4-26 22:19
樂見環保北終於有合理平價服務小巴去將軍澳市中心
797M 太疏,796C 796X 又太貴(西行)
而呢條路線起碼畫 ...

條新線收$9.7貴過796CX喎

ccicoltd 發表於 2022-4-26 23:54

不要用 fare scale 最高核准收費當作新線會收的收費!
除非只有一人入標,否則必輸無疑。

頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 運輸署建議開辦百勝角 - 將軍澳站、尚德新小巴綫