E500facelift 發表於 2022-5-23 20:03

da93 發表於 2022-5-23 17:40
根本佢自己做成,係邊個將堆黑櫈車掉去九仔度?

疫情下A車少左客,加上咁多新車,係需要過車,但唔贊成一次過晒65XX,一定要留番一定數量既65XX (起碼留10-15部),至於批65XX過左去九巴就應該做豪華巴士後備車

另外唔見得城巴A車好好多,雖然68XX充足後少左降級,但有唔少60分鐘一班既A線,呢d A線係好趕客,加上有d路線非常迂迴(如A23,A29P),所以唔認為城巴A車比龍運A車好好多

hk20020062 發表於 2022-5-23 20:23

「巴士有位坐」唔係保巴的藉口

tszhinchan3 發表於 2022-5-23 20:51

da93 發表於 2022-5-23 17:55
無啦啦走去指責人唔夠黃呢d擺明分化

2014年的確冇分黃藍店,理論上講政改大家都想,只係個規則點去設定 ...

其實佔中都開始蘊釀緊抵制中資,當時係開始帶風向話三聯、商務書局係中聯辦控制而叫人唔好再去

之後反送中先開始連表態支持警察既都要抵制埋

da93 發表於 2022-5-23 21:44

tszhinchan3 發表於 2022-5-23 20:51
其實佔中都開始蘊釀緊抵制中資,當時係開始帶風向話三聯、商務書局係中聯辦控制而叫人唔好再去

之後反送 ...

但未去到港資企業,而且,今時今日美麗新香港,幾多港資企業一樣照跪
九新城根本一樣,以至比黨鐵嘅表態更明顯

da93 發表於 2022-5-23 22:14

HV7967 發表於 2022-5-23 17:53
樓上做乜變左政治討論區又viu又鏡又唔知咩咩醫生
返工客身體最誠實,日日返工估XX公路龍尾喺邊人都顛,加上 ...

一個疫情,林鄭要中央幫手,一嗌齊心抗疫,你睇九新城即時開聲表態,你仲認為政治離你太遠?

JX9097 發表於 2022-5-24 00:29

HV7967 發表於 2022-5-23 17:53
樓上做乜變左政治討論區又viu又鏡又唔知咩咩醫生
返工客身體最誠實,日日返工估XX公路龍尾喺邊人都顛,加上 ...

你每一日生活都係充滿政治

cky 發表於 2022-5-24 01:08

hk20020062 發表於 2022-5-23 20:23
「巴士有位坐」唔係保巴的藉口

咪就係
有位坐咁重要
286M 就唔會減到得 4 班車
205M 大把位坐添,咪又係要摺
有位座時又驚無客量,要減班
有客量又驚無位揀 (對,某些巴士派應為揀位坐重要過有位坐)
無限循環

cky 發表於 2022-5-24 01:10

JX9097 發表於 2022-5-24 00:29
你每一日生活都係充滿政治

只有「其他國家」先會成日掛不要政治化在口邊 (實際係乜都政治化)

da93 發表於 2022-5-24 01:15

E500facelift 發表於 2022-5-23 20:03
疫情下A車少左客,加上咁多新車,係需要過車,但唔贊成一次過晒65XX,一定要留番一定數量既65XX (起碼留1 ...

所以紅色公司向來都唔係做機場服務,早幾年仲賣衡廣告話點樣提升A線服務,而家又刮自己一巴。

da93 發表於 2022-5-24 01:17

cky 發表於 2022-5-24 01:08
咪就係
有位坐咁重要
286M 就唔會減到得 4 班車

有位坐係重要,但個問題係冇人保證到我唔駛企

有位坐係重要,但唔代表我下下會甘於同你燒多一倍時間晌架巴士度
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18
查看完整版本: 覺唔覺得香港人對鐵路偏見問題已經好嚴重?