koneotis 發表於 2022-6-28 12:01

JB5571@3B/103 發表於 2022-6-28 07:46
13係放添馬街,應該係30X搬過來
但咁就又有d奇怪,金鐘東必須留一條生坑比南區車駛出去,而70條孖坑本來有半邊比601/680泊車,所以塞完90B之後就變成得原有97條坑係生坑,再塞埋30X就完全無曬生坑

定係乘機要九巴嘔返半邊孖坑(或者半邊680果條孖坑)做生坑,到時601堆車就無位泊:lol

以30X走線其實塞金鐘西都無問題,亦解決金鐘東呢個死局

koneotis 發表於 2022-6-28 12:07

kay 發表於 2022-6-28 09:10
其實90B以佢客量都唔需要還原位置
90B個問題係固定有一架車泊,唔可以塞住通道,雖然無人等車但都要揾個位唔好塞住個站。南區車去到90B個位應該會開兩個站位(純屬猜測,唔係排隊起上來都會好亂),到時就無位比90B停車

koneotis 發表於 2022-6-28 12:13

通告已出,補返張圖

https://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202200758a03.pdf

907C無變,估計同一條柱720, 722都無變。2號以後就無得同722叫兩飛。90B嚴格而言係放去37B個位,即係應該有位係前面而家70個站再塞一條。
寫咗789又唔寫720/722,好野;P

另外通告新巴線都變成藍底,睇黎真係好趕住出

ky927 發表於 2022-6-28 12:22

90B 又搬返入統一中心 😂😂😂😂

ky927 發表於 2022-6-28 12:23

通告已出,補返張圖

https://mobile.bravobus.com.hk/pdf/E202200758a03.pdf

呢張又唔叫人上網睇啦?!😂😂😂😂

JX9097 發表於 2022-6-28 13:56

通告已出,補返張圖

係囉...我搵咗好耐都冇720/ 722:L

90B前面似係放30X

kay 發表於 2022-6-28 14:23

601同680中間多左條坑
唔係比30X咁SO

反而90B新位有少少阻住
當年43X好似982X擺最前
臨開車駛前去上客
又唔駛話阻住後面D車

CTB209 發表於 2022-6-28 14:45

kay 發表於 2022-6-28 14:23
601同680中間多左條坑
唔係比30X咁SO

90B會喺香隧線後方落客同等候
夠鐘先入去上客

koneotis 發表於 2022-6-28 15:16

CTB209 發表於 2022-6-28 14:45
90B會喺香隧線後方落客同等候
夠鐘先入去上客

真係咁的話,以今次重組將相近路段放埋一齊嘅邏輯,30X應該放90B前面

陳太 發表於 2022-6-28 16:12

koneotis 發表於 2022-6-28 12:07
90B個問題係固定有一架車泊,唔可以塞住通道,雖然無人等車但都要揾個位唔好塞住個站。南區車去到90B個位 ...

有時好時間到有兩至三架,所以90B擺37B個位真係好奇怪,根本就唔夠位擺。
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: 29/6起 金鐘站巴士站重組