AVBWU291 發表於 2022-8-18 17:37

新巴 30X 91 94 重組消息

30X 28/8(日)延長至 金鐘(東),金鐘方向維持繞經 中環(交易廣場)。

91 94 29/8(一)合併。

https://www.districtcouncils.gov.hk/central/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/ttc/22323/20220817_TTC_Paper_15_2022.pdf

下圖由 hkitalk.media 小編加上

AVBWU291 發表於 2022-8-22 22:12

30X 交廣早繁有三班車去數碼港

91/94

kay 發表於 2022-8-18 17:43

30X最後入返交廣

Ravenclaw 發表於 2022-8-18 17:53

真係可惜,30x其實應該系往數碼港方向繞經交廣,唔係金鐘方向,希望交廣堆客會行去皇后像上車,而唔係迫爆砵甸乍街…

HR1377 發表於 2022-8-18 17:55

30X金鐘方向途經交廣

返數碼港只能喺砵甸乍街上車

AVBWU291 發表於 2022-8-18 17:56

HR1377 發表於 2022-8-18 17:55
30X改動後不入交廣

金鐘方向入交廣

Choi 發表於 2022-8-18 18:02

乜線都入金鐘,12又入,13又入,家陣連30X都入。

AE367 發表於 2022-8-18 18:05

Ravenclaw 發表於 2022-8-18 17:53
真係可惜,30x其實應該系往數碼港方向繞經交廣,唔係金鐘方向,希望交廣堆客會行去皇后像上車,而唔係迫爆 ...

司馬文話要班居民返工行少兩步路嘛。

ky927 發表於 2022-8-18 18:07

91 18座特班,又分3班兜同1班唔兜東邨,又1班早上東邨特車,係咪最亂架啦?一陣張乳豬紙又4條走線。

我覺得交易廣場有蓋,其實對白領上落車係優勢,南行其實行龍和道落返去交易廣場都係應該的。

Choi 發表於 2022-8-18 18:11

91 18座特班,又分3班兜同1班唔兜東邨,又1班早上東邨特車,係咪最亂架啦?一陣張乳豬紙又4條走線。

東邨特叫番94咪得囉,留個冧把都唔可以去西貢用。

Ravenclaw 發表於 2022-8-18 18:27

冇意義,行龍和道咪又係high到海富中心,難得佢醒目行軍器廠街…
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 新巴 30X 91 94 重組消息