brianso198 發表於 2022-10-18 21:43

hkt133 發表於 2022-10-18 21:33
訓醒未,小弟以前住南區真係要特快去東區都唔會坐99啦

新城hater唔係咁做,試下理性少少 ...

特快北炮, 好似係

hp8961 發表於 2022-10-18 22:33

932gz6061 發表於 2022-10-18 08:57
99個D叫"南區去東區特快客"? 你訓醒未呀?

但而家搭99北炮上嗰堆客都係貪佢特快
地鐵通車之後走咗一堆人,但點解相對幅度冇咁大,係因為未有地鐵之前有一班人本身都因為多個原因唔會坐99

kay 發表於 2022-10-18 22:58

置富有政黨地區人士之前先同運吉開會
就咁睇都應該係拖但未必擱置

932gz6061 發表於 2022-10-19 08:41

hp8961 發表於 2022-10-18 22:33
但而家搭99北炮上嗰堆客都係貪佢特快
地鐵通車之後走咗一堆人,但點解相對幅度冇咁大,係因為未有地鐵之前 ...

事實就係99開10分鐘一班都好個班人都係會走,地鐵係完勝的

我唔知咩人住東區可以得出99跌客主因係因為佢減班而唔關地鐵事。

鴨島有條線係有呢個問題,叫592。

ky927 發表於 2022-10-19 09:13

932gz6061 發表於 2022-10-19 08:41

我唔知咩人住東區可以得出99跌客主因係因為佢 ...
真實用家。經常下繁甄沾記往鰂魚涌。

其實99唔係快,尤其係下繁係堅拿道橋漫遊。但好處係係我個位,唔駛行,有位坐。係77香港仔工業學校太遠,跑唔切,可以叫兩飛我都會上77。

但20分鐘一班仲要係同77行孖必就真係嘥哂

932gz6061 發表於 2022-10-19 09:28

ky927 發表於 2022-10-19 09:13
真實用家。經常下繁甄沾記往鰂魚涌。

其實99唔係快,尤其係下繁係堅拿道橋漫遊。但好處係係我個位,唔駛 ...

遺憾嘅係,你呢個坐法唔係大眾

香隧如果唔塞,我諗99真係開緊10-12分一班

odwinkinglam 發表於 2022-10-19 19:09

都未有落實日期,個標題有點誤導,新巴38、42落實合併一早都講左會係了,又唔係咩新鮮既消息

kay 發表於 2022-10-19 19:28

932gz6061 發表於 2022-10-19 09:28
遺憾嘅係,你呢個坐法唔係大眾

香隧如果唔塞,我諗99真係開緊10-12分一班

放工時間部份線黃竹坑上車客多過前面段路

hadboy5 發表於 2022-10-19 19:39

koneotis 發表於 2022-10-17 23:59
屎水睇起來非常需要摩頓台條坑

真係咁需要的話,可以踢96去北碼,然後改快99係鰂魚涌落橋,又要條坑又想慳車又要零補償,有無咁著數

hp8961 發表於 2022-10-19 19:45

我唔知咩人住東區可以得出99跌客主因係因為佢 ...

因為有班人一開始已經唔會坐99,地鐵通車之前99服務水平太差
跌客有多個原因 地鐵通車一定係其中一個
但減班趕客落鐵亦都絕對係成立 只係趕得多定少咁解
地鐵唔係完勝 但同99比就係一個好選擇
太古西灣河嗰啲就願者上釣,但雖然地鐵快,其實康怡係嘔到客
當然有車嘅話,北炮來往南區同地鐵係有得揮,亦都解釋到點解99多客過96
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10
查看完整版本: 新巴38、42落實合併