Dennis545 發表於 2022-11-19 10:21

為何大埔很少行高速公路前往其他地區特快巴士線(例如葵廣)

如題,請指教。

ky927 發表於 2022-11-19 10:29

其實你問緊咩?

72X/73X/74X etc 已經係特快線,你意思係大埔區內再少D站嘅特特快線,定市區再少D站嘅特特快線?或者舉個其他區你所講嘅同類線參考。

kay 發表於 2022-11-19 10:30

吐露港都唔快?

FBI2 發表於 2022-11-19 10:32

73P,272P表示....................

GK9509@39A 發表於 2022-11-19 11:01

因為香港沒有所謂高速公路,只有快速公路

Dennis545 發表於 2022-11-19 11:18

ky927 發表於 2022-11-19 10:29
其實你問緊咩?

72X/73X/74X etc 已經係特快線,你意思係大埔區內再少D站嘅特特快線,定市區再少D站嘅特特 ...

無每日常恆車去青衣,無每日常恆車去葵涌區,無每日常恆青沙車去深水埗,長沙灣,無每日常恆車去元朗屯門等等。

3asv@59x 發表於 2022-11-19 11:33

Dennis545 發表於 2022-11-19 11:18
無每日常恆車去青衣,無每日常恆車去葵涌區,無每日常恆青沙車去深水埗,長沙灣,無每日常恆車去元朗屯門 ...

大埔到錦田無直接快速公路,有嘅就會有279X嘅物體出現,分分鐘64X 65X 263C 264R 265S E41 A47X都改行埋慳時間

ky927 發表於 2022-11-19 12:11

無每日常恆車去青衣,無每日常恆車去葵涌區,無每日常恆青沙車去深水埗,長沙灣,無每日常恆車去元朗屯門 ...
還有 無每日常恆車去石澳,無每日常恆車赤柱,無每日常恆車去屯門下路,無每日常恆車去和合石。
要數真無多多地方都無,有無需要大家心中有數。

BTW,你個如題 係去其他地區嘅特快線,但你要問嘅係「常痕車」去每個地方。實在文題不一。

BBTW,講香港巴士,用返「常規線」 大家會易明好多。

jocosben 發表於 2022-11-19 12:18

講黎講去又係覺得太少巴士線…

Citcalag 發表於 2022-11-19 12:23

新帖生成器

為何XX很少行高速公路前往其他地區特快巴士線(例如YY)

每人每區都開一個,永不落空
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 為何大埔很少行高速公路前往其他地區特快巴士線(例如葵廣)