KE7066 發表於 2022-12-10 18:33

12Lane 發表於 2022-12-10 08:22
你咪假設係半賣半送,一人承擔一半咁樣囉,反正本身過海線價錢都mark-up左。970比完優惠乘客都仲係要八蚊 ...

R8 轉 A 線兩間公司唔同玩法嘅個案我覺得已經有答案
決策局根本不在意,轉乘只係 Bonus 唔係義務

UA2892 發表於 2022-12-10 19:53

12Lane 發表於 2022-12-10 20:51

UA2892 發表於 2022-12-10 19:53
真心
互惠係最好
總好過班客因為無優惠而落鐵,一蚊都收唔到

閣下#72先講九巴接手904百利而無一害,呢頭又話互惠,真係唔知係咪有精神分裂。
叫人退出,但又要叫人比優惠,真係唔知互惠左去邊。不過閣下邏輯向來難以理解,可能退一步海闊天空在閣下意思係人地退一萬步。

唉,sorry又認真左,我出番去先。

miklcct 發表於 2022-12-11 08:14

932gz6061 發表於 2022-12-6 16:49
邊個正常人會因為你架904轉左有膘/厹做就死都唔揀971去旺角同旺角以北,變左揀904先?
904轉6仔之類唔好同 ...

我無票我以往都一樣死等904去旺角,唔搭971(尤其南行更加唔會考慮971)。原因只有一個 - 我近新填地街,904快好多。

miklcct 發表於 2022-12-11 08:17

GD1570 發表於 2022-12-6 17:10
成篇文根本已經離晒題...已經唔係正常討論。

不如真心叫政府接管晒所有巴士路線,好似澳門咁,然後出一 ...

如果政府接管哂所有巴士路線,咁香港嘅保鐵政策就會變同倫敦一樣,全部巴士線都係龜巴,到時起多一倍地鐵都唔夠用。
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18]
查看完整版本: 九巴表示樂意營運904所有班次