hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) P960站位出爐
開啟左側

[路線消息] P960站位出爐

hinha_marco 發表於 2021-6-21 22:54 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

P960 去兆康北

1. 灣仔北
2. 灣仔碼頭
3. 百德新街 (673P)
4. 伊利莎伯大廈 (673P)
5. 柯布連道 (673P)
6. 海富中心 (673P)
7. 利源東街
8. 文華里
9. 皇后街
10. 西區海底隧道
11. 屯門公路轉車站(B7)(落客站)
12. 屯門公路轉車站(B1)
13. 屯門市廣場
14. 新墟街市
15. 紅橋
16. 翠林花園
17. 大興街
18. 新圍苑
19. 兆邦苑
20. 寶田
21. 大興警署
22. 欣田邨
23. 兆康北落客站
24. 兆康北

P960 去灣仔北

1. 兆康北
2. 兆康路
3. 兆康苑兆賢閣
4. 寶怡花園
5. 盈豐園
6. 田景邨田樂樓
7. 田景邨田裕樓
8. 中電
9. 台山小學
10. 紅橋
11. 華都花園
12. 屯門公路轉車站(A6)(落客站)
13. 屯門公路轉車站(A4)
14. 西區海底隧道
15. 港澳碼頭
16. 海港政府大樓
17. 怡和大廈
18. 政府總部
19. 入境事務大樓
20. 百德新街
21. 灣仔北
平田 發表於 2021-6-21 23:05 | 顯示全部樓層
同960分別唔大
貴一倍,唔駛轉車去銅鑼灣,值咩?
大家記得呢度係屯門
andy92 發表於 2021-6-21 23:16 | 顯示全部樓層
月票適用咪多人搭囉
UR7523UV7523 發表於 2021-6-21 23:16 來自手機 | 顯示全部樓層

欣田/寶田跟A34先顯得特快囉
kay 發表於 2021-6-21 23:28 | 顯示全部樓層
學埋930臨尾兜銅鑼灣返灣仔北
世界很簡單 人類很複雜
61233 發表於 2021-6-22 00:05 | 顯示全部樓層
一係學961p做內街,一係學969x/967x做入境處,cwb特快好過,仲可以起西隧口吸月票客
HS1588 發表於 2021-6-22 00:05 | 顯示全部樓層

執左佢啦, 淨係兜多個銅鑼灣邊皮都夠膽收人三十蚊
99MAN 發表於 2021-6-22 00:10 | 顯示全部樓層
andy92 發表於 2021-6-21 23:16
月票適用咪多人搭囉

九巴慳皮到連龍運E線都唔比用月票就知P960一定唔得啦。
要求香港巴士服務全面採納新加坡巴士模式
miklcct 發表於 2021-6-22 03:56 | 顯示全部樓層
痴線架,同960一樣咁慢,搵鬼搭咩?俾啲誠意起碼飛哂中上環直去灣仔先好講啦!
進智公交
lsc04d11 發表於 2021-6-22 06:05 來自手機 | 顯示全部樓層

停翠林大興街? 咁拜拜得喇 唔入得54區因為招標線? 剩番兆康,銅記獨家位  又要話960C,P 961P都會延銅鑼灣  除左俾50%買位坐 真係再冇吸引力  而且個客仲要唔係日日開工去銅鑼灣喎(如果係就買左月票啦)