hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 荃灣區路線發展計劃:結果
開啟左側

[路線消息] 荃灣區路線發展計劃:結果

chrisHL831 發表於 2016-7-1 18:33 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

16Q4        38A        減一雙層
16Q4        38B        新線海濱花園去碩門邨 (有議員要求叫38B, 唔叫48A)
16Q3        40P        加下午班次1個
16Q4        新線48P        青龍頭經深井去禾輋, 上下繁忙時間用4架車
16Q4        73X        加一雙層
16Q3        234C        下繁加回程
16Q4        234X        去程不經尖碼, 改回程經
16Q3        238S        取消
16Q3        290B/290X 新線由將軍澳工業村/日出康城去荃灣, 上下繁各2班
16Q3        934A        新加0730班次
16Q3        A31P        新線, 如心經深井去機場
17Q4        新線        荃灣西去油塘, 用8架車
16Q3        249X        全日服務

53. 68M減車撤回
234B加車撤回
251M 減車撤回

16Q4        A31        更改行車路線, 減2車
16Q3        E31        加兩雙層
17Q2        E31        加一雙層

評分

參與人數 1aPower +200 收起 理由
hkitalk.media + 200 hkitalk.net facebook專頁推介

查看全部評分

GW4866 發表於 2016-7-27 00:55 | 顯示全部樓層
AVD1 發表於 2016-7-26 11:07
我想講如果佢要求油荃經葵芳,
我肯定呢到好多荃灣友會出黎插佢。

佢真係講過
http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/ ... 424&pid=3362061

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +5 收起 理由
HN745 + 1 + 5 有圖有真相

查看全部評分

打開門,行出去,去遠啲!
AVD1 發表於 2016-7-26 11:07 | 顯示全部樓層
GW4866 發表於 2016-7-25 01:25
佢會話:
葵興芳咪搭38,東行38唔經葵芳呀?得,要求油荃經葵芳

我想講如果佢要求油荃經葵芳,
我肯定呢到好多荃灣友會出黎插佢。

無啦啦分工明確 o既一堆線,做乜野又要差隻腳去葵芳?
就係因為成全佢個堆 40B o既荒謬建議?

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
kmb71k + 1 + 1 唔荒謬就唔係九巴兄

查看全部評分

LJ7006 = MF5119 = AVD1
Haydn 發表於 2016-7-25 07:46 | 顯示全部樓層

GW4866 發表於 2016-7-25 01:25
佢會話:

美孚?
人地會話:40B or nothing
GW4866 發表於 2016-7-25 01:25 | 顯示全部樓層
GU9338 發表於 2016-7-24 11:37
好笑 , 無啦啦點解要執咗條 40 送人上紅小地鐵 ? 九巴紅小地鐵幾時變咗一家親 ?

你舉到合理理由 , 覺得  ...

佢會話:

(噢,遺忘咗個"垃圾"美孚 )
打開門,行出去,去遠啲!
hadboy5 發表於 2016-7-25 00:26 | 顯示全部樓層
dennis28a 發表於 2016-7-24 23:59
其實我係夠膽既,畢竟果頭仲有一少部份公司開緊夜車,創紀間麥當勞都唔少人嫁。但問題係,點解要行都咁遠 ...

師兄,我搞錯左,我想帶個訊息係應該無人敢由觀塘道行入去
dennis28a 發表於 2016-7-24 23:59 | 顯示全部樓層

hadboy5 發表於 2016-7-24 08:24
師兄,人地條油荃已經收左工啦將來,十點鐘應該無人敢係偉業街行返去觀塘道,咁同時段的290又幾多人
...

其實我係夠膽既,畢竟果頭仲有一少部份公司開緊夜車,創紀間麥當勞都唔少人嫁。但問題係,點解要行都咁遠番去?

40 多人,就係班人唔想行去上紅小。
惡意回復是不道德的行為。
GU9338 發表於 2016-7-24 11:37 | 顯示全部樓層
kmb兄 發表於 2016-7-23 09:47
商貿區搭晒油荃既話,就憑呢堆野養得起條40?而且仲有紅小,當紅小死?
市中心有需求,代表要搭40?

好笑 , 無啦啦點解要執咗條 40 送人上紅小地鐵 ? 九巴紅小地鐵幾時變咗一家親 ?

你舉到合理理由 , 覺得 40 七千幾個客會全部神心行去搭油荃 (唔知葵興葵芳點搭油荃呢) , 唔會流失去其他公交既 , 咁咪無人反對你囉
請用文明來說服我。
GU9338 發表於 2016-7-24 11:31 | 顯示全部樓層

回錯文 , 抱歉
請用文明來說服我。
hadboy5 發表於 2016-7-24 08:30 | 顯示全部樓層

kmb兄 發表於 2016-7-24 03:11
九龍城, 深水埗你有無幫佢地,無學咩人講良心?
何文田交通已經差仲話要CUT線,
學咩人講良心?

你承認搞人得啦,大家可以做野啦

眾安街,葵芳邨你有無幫佢地,無學咩人講良心?
麗港城,灣景花園交通已經差仲話要CUT線,
學咩人講良心?

你唔煩,其他人煩呀嘛。
你都痴痴地線既你搞人就得,人地搞你就唔得?38系食山,40,42C食荃灣市中心,
已經到晒位, 做晒野,
依家等下一步棋點走