hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 單戀之痛
開啟左側

單戀之痛

樓主| 1320 發表於 2005-2-7 00:02 | 顯示全部樓層

[ref=125481]307[/ref]  在 2005-2-6 11:36 PM 發表:

嘩....乜你咁樣ga?
每個人都有佢結識朋友的自由,
佢鐘意的朋友係點樣都好,
又或者佢同d咩人一齊多,
就算佢係你的女朋友,
你都無得管咁多,
更何況你同佢只係朋友,
但係我已經感覺到你 ...

因為我有一兩個我搞不清是敵係友,
佢地係朋友關係既就梗係好la,
我都希望佢有多d朋友,
正如我自己都有同女性朋友(不過絕對唔係過種關係),
但如果佢地既關係係比朋友更進一步就......

不過你講得岩, 我同佢連朋友都未稱得上,
就算佢真係同某男性朋友有更進一步既
關係我都無資格去理.....
The Designer
307 發表於 2005-2-7 00:19 | 顯示全部樓層
[ref=125026]denniskeung[/ref]  在 6-2-2005 16:03 發表:
但我覺得如果佢現在憎自己的話....
應該at least friend 番先再作打算...
如果唔係遲下真係連 fd 都無得做...

唔駛試,
我係個女仔的話,
基本上已經唔會再show佢...
因為呢個人做野之前,
根本無考慮過人家的感受。
只罵不建議=不負責任
307 發表於 2005-2-7 00:20 | 顯示全部樓層
[ref=125513]1320[/ref]  在 7-2-2005 00:02 發表:

呢個係對你而言定係對佢而言呀?
如果對佢而言的話,
我更加見唔到佢地會對你有咩影響。
只罵不建議=不負責任
fatku 發表於 2005-2-7 11:10 | 顯示全部樓層

[ref=125531]307[/ref]  在 2005-2-7 12:19 AM 發表:

唔駛試,
我係個女仔的話,
因為呢個人做野之前,

307兄, 局勢應該唔會o甘僵o既......

比佢o地冷靜下先再作打算啦......
古競豪
307 發表於 2005-2-7 11:35 | 顯示全部樓層
師弟,
你呢個講法就唔得喇....

好明顯人地真係唔想show佢,
而佢亦都因為唔想放棄,
所以個局唔僵就真係有點難。
只罵不建議=不負責任
fatku 發表於 2005-2-7 14:13 | 顯示全部樓層
[ref=125513]1320[/ref]  在 2005-2-7 12:02 AM 發表:

我都希望佢有多d朋友,
正如我自己都有同女性朋友(不過絕對唔係過種關係),
但如果佢地既關係係比朋友更進一步就......

不過你講得岩, 我同 ...

依我睇, 暫時都係退一退兵先啦.

得閒多D幫下其他人做o野, 等人o地對你印像好番D,
先同番佢講o野, o甘起碼可以重建番朋友關係先...

總之, 你而家唔好表現到你係鍾意佢先啦...
古競豪
joeli16 發表於 2005-2-7 16:54 | 顯示全部樓層

[ref=125817]307[/ref]  在 2005-2-7 11:35 AM 發表:

師弟,
你呢個講法就唔得喇....

好明顯人地真係唔想show佢,
而佢亦都因為唔想放棄,
所以個局唔僵就真係有點難。

307兄,可能佢向人道歉會好d呢...
依家情況幾惡劣,睇下有冇機做返朋友,
人地起碼唔討厭樓主先算啦...
307 發表於 2005-2-8 00:08 | 顯示全部樓層
[ref=125969]joeli16[/ref]  在 7-2-2005 16:54 發表:
307兄,可能佢向人道歉會好d呢...
依家情況幾惡劣,睇下有冇機做返朋友,
人地起碼唔討厭樓主先算啦...

講真呀,我係個女仔的話,
都好難會原諒樓主。
大佬,我都有我的自尊,
你有事就直接同我講,
唔好又寫、又做手勢,
就算你唔係太理自己的形象,
都總不能夠連我的形象都唔理呱...
只罵不建議=不負責任
denniskeung 發表於 2005-2-8 00:19 | 顯示全部樓層
[ref=125531]307[/ref]  在 2005-2-7 12:19 AM 發表:

唔駛試,
我係個女仔的話,
因為呢個人做野之前,

正如你所說.... 首先以上的"死罪"係一定要改....~

回貼文者,如果鐘意一個女仔, 自不然會對其他接近她的男仔產生煩厭...
(其實這是鐘意呢個女仔的最好證明)
你應該全面 d 去諗, 如果你唔係鐘意佢, o個班男仔係咪真係咁煩厭呢?
你今日覺得而家已經最嚴重, 但其實可能最嚴重既事根本唔會發生...

我現在 f.7, 早在 f.2 已經鐘意左一個女仔,  7 年來都係同班同學 & 好朋友,
當然中間發生過很多事...

最大件的事莫過於上年她被所有 f.1-f.5 的好朋友杯葛,
後來她雖然找到了現在的新朋友, 可是呢班朋友比以前 active 得多,
而她亦比以前粗魯左很多,
我同佢 7 年同班, 我係唯一一個見盡她完全改變的人,
但那又怎樣? 可惜又怎樣? 我是不能控制的呀!!~

所以我o係道諗, 命運或許早已注定, 很多東西是自己無法改變的,
看見那些事實, 就算看見其他男仔正在追自己的心上人,
自己也是無法改變的, 只要做好自己本份就行了,

其實閣下的感受我也明白, 但不用諗得咁悲觀,
你現在要做的是, 正如以上板友所說, 改變自己的諗法, 先退兵, 再作打算....

多言了.
307 發表於 2005-2-8 00:23 | 顯示全部樓層

唔係退兵咁簡單,
而係攪清楚佢同自己的關係,
先好再作打算。

同埋,可以講的係,
基本上連做朋友的機會都無乜了。
只罵不建議=不負責任